16/05/202411:23

Πύργος: Μουσική εκδήλωση την Κυριακή 19/05 στην Αποστολική Διακονία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΉ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΚΑΙΤΕ, ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Ι.Μ. ΗΛΕΙΑΣ

Μουσική συνάντηση Ελλάδος, Γερμανίας, Μεξικού και Λευκορωσίας Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πύργου κ. Γιώργος Κάρδαρης , στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς του Δήμου Πύργου, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την πρώτη διεθνή συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ για το 2024.

Το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συνεργασία με την παιδική χορωδία της Σχολής Χορωδιακής Τέχνης Μονάχου θα πραγματοποιήσουν κοινή εκδήλωση με την παιδική χορωδία του 2ου Γυμνασίου Πύργου, την Κυριακή 19 Μαΐου, στο κτίριο της Αποστολικής Διακονίας στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα ( Κεντρική πλατεία) στον Πύργο , στις 11:00 π.μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, υπό την διεύθυνση του π. Γεωργίου Αναγνωστόπουλου και των μαθητών του, Παπαγεωργίου Ευάγγελου στο λαούτο και Ξένου Αικατερίνης στα κρουστά, από το Μουσικό Γυμνάσιο Βαρθολομιού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση ειδών μουσικής όπως εκκλησιαστικής , παραδοσιακής και λαϊκής από την Ελλάδα, Γερμανία, Μεξικό και Λευκορωσία. Το πρόγραμμα της γερμανικής παιδικής χορωδίας, υπό την διεύθυνση του κ. Maksim Matsiushenkau ,περιλαμβάνει το κάτωθι πρόγραμμα:

1. Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) Θρησκευτικός Ύμνος.2. Ola Gjeilo “Ave Generosa” Θρησκευτικός Ύμνος.3. Josu Elberdin “Cantate Domino” Θρησκευτικός Ύμνος με αγγλικό, βασκικό και λατινικό κείμενο.4. Λαϊκό τραγούδι από τη Λευκορωσία, επεξεργασμένο από τον Sergey Khvoshchinsky “Kupalinka” .5. Λαϊκό τραγούδι, διασκευή από τον Robert Sund (1942) Γερμανικό λαϊκό τραγούδι αφιερωμένο στην ελευθερία των σκέψεων.6. Stephen Hatfield (1956) “Las Amarillas” Ένα μεξικάνικο τραγούδι.7. Darius Lim “A Puppet’s Dream” “Όνειρο μιάς κούκλας” .8. Samo Vovk “Τα να Σόλμπιτσι”. 9. Γερμανικό λαϊκό τραγούδι, διασκευή από το The Idea of North. “Το καπέλο μου, έχει τρεις γωνίες”.10. Ελληνικό λαϊκό τραγούδι “Στο περιγιάλι το κρυφό”
Το πρόγραμμα της παιδικής χορωδίας του 2ου Γυμνασίου Πύργου, υπό την διεύθυνση της κ. Κωνσταντίνας Σακκά-Κυρίτση, Καθηγήτριας Μουσικής στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου, περιλαμβάνει το ακόλουθο πρόγραμμα: 1. Μενεξέδες και ζουμπούλια Παραδοσιακό Μ.Ασίας.2. Τέσσερα μάτια δυο καρδιές Παραδοσιακό Αρτάκη3. Στης πικροδάφνης τον ανθό Παραδοσιακό Ήπειρος4. Μήλο μου κόκκινο Παραδοσιακό Μακεδονία5. Παπαλάμπραινα Παραδοσιακό Πελοπόννησος6. Λοχαγός Παραδοσιακό Πύργος Ηλείας7. Ορχηστρικό8. Εις τον αφρό Παραδοσιακό Ζάκυνθος9. Τζιβαέρι Παραδοσιακό10. Μαύρα μάτια Παραδοσιακό Κρήτη11. Έχε γειά Παναγιά Παραδοσιακό Σμύρνη

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα