03/07/202012:37

Πύργος: Πικετοφορία χθες της Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ και του Τ.Σ. Ηλείας της ΚΝΕ κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε πικετοφορία της Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ και του Τ.Σ. Ηλείας της ΚΝΕ, την Πέμπτη 2 Ιούλη, στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο. Ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει νέους απαράδεκτους περιορισμούς στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, με το απαράδεκτο νομοθετικό τερατούργημα που κατέθεσε. Την ομιλία έκανε ο Γιάννης Τεφάνης μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και Γραμματέας της Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ.

Απόσπασμα από την ομιλία:

«Καταδικάζουμε το απαράδεκτο νομοθετικό τερατούργημα που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ και που επιδιώκει τη συκοφάντηση και ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων.

Είμαστε πλέον μέσα σε μία νέα καπιταλιστική κρίση. Σημάδια αυτής της νέας οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος είχαν φανεί από την αρχή του 2020, η πανδημία του κορωνοϊού έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε να έρθει πιο γρήγορα. Όλοι ξέρουμε τι θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, ό,τι θα έκανε δηλαδή και κάθε αστική κυβέρνηση. Ρίχνει το βάρος και της νέας κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Γι’ αυτό παίρνει και τα μέτρα της ενάντια στο λαό που έχει πληρώσει πολλά και δεν μπορεί να πληρώσει ξανά! Έφερε στη Βουλή τον κατάπτυστο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Πρέπει να τον αποσύρει τώρα. Αλλά κι αν επιμείνει, ένα πράγμα να ξέρει: Πως και οι εργάτες, οι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων θα πάρουν τα μέτρα τους, θα ακυρώσουν στην πράξη τα νέα αντιδραστικά σχέδια. Το έχουν κάνει και στο παρελθόν και θα το ξανακάνουν με την οργανωμένη απειθαρχία τους, “δεν θα συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις”.

Καλούμε σε μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό, τα εργατικά κέντρα, τα σωματεία, τους φορείς του λαϊκού κινήματος, να βγάλουν ψηφίσματα καταδίκης, ήδη αρκετά σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τα 2 εργατικά κέντρα στο νομό σε Πύργο και Αμαλιάδα έχουν βγάλει τέτοιου είδους ψηφίσματα, ενώνουν την φωνή τους με των εκατοντάδων εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, σωματείων, φορέων του λαϊκού κινήματος για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που προσπαθεί να “βάλει στο γύψο” το δικαίωμα στην εργατική λαϊκή κινητοποίηση, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος.

Το νομοσχέδιο αποτελεί έναν επιπλέον σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών λαϊκών αναγκών.

Το νομοθετικό αυτό τερατούργημα κάνει ξεκάθαρο ότι στοχεύει κάθε ριζοσπαστική, προοδευτική ιδεολογία και πράξη.

Δεν πρόκειται όμως για “πρωτοτυπία” της κυβέρνησης της ΝΔ. Μόλις πριν 6 μήνες η ΕΕ, σε έκθεσή της, κατέγραφε ρητά ως κίνδυνο για την ασφάλεια τις “λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας”.

Η κυβερνητική προπαγάνδα που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες, ότι τάχα το αντιδραστικό νομοσχέδιο και οι διατάξεις του “δεν αφορούν τις οργανωμένες, περιφρουρημένες πορείες και διαδηλώσεις” του ταξικού κινήματος, είναι στάχτη στα μάτια της εργατικής τάξης, όλων των προοδευτικών ανθρώπων. Η επί δεκαετίες πείρα του εργατικού – λαϊκού κινήματος αποδεικνύει ότι βασικός στόχος τέτοιων αυταρχικών κατασταλτικών μέτρων είναι το ίδιο το εργατικό, ταξικό κίνημα, το κομμουνιστικό κίνημα, όσο κι αν ακολουθείται συγκεκριμένη κλιμάκωση έως την τελική εφαρμογή του.

Αυτό το κίνημα είναι όμως που τελικά θα ανατρέψει οριστικά και αμετάκλητα αυτή τη φορά τέτοιες αντιδραστικές πρακτικές, τέτοιους αντιλαϊκούς νόμους.

Σε αυτόν το δρόμο η ΝΔ δεν βαδίζει μόνη της. Έχει από κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ να της κρατάνε το φανάρι στα κρίσιμα ζητήματα. Μη σας μπερδεύει ο σκυλοκαυγάς που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα αστικά κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ για αντιδημοκρατική πρακτική, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αφού ως κυβέρνηση ακολούθησε παρόμοιες πρακτικές.

Το νομοσχέδιο, που κατατίθεται κατ’ απαίτηση του κεφαλαίου, αποτελεί κυβερνητική ομολογία για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και δρα προληπτικά σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Είναι, όμως, βαθιά γελασμένη και ανιστόρητη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το τερατούργημα θα εφαρμοστεί στη ζωή και θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας.

Το ΚΚΕ κάνει σήμερα δεκάδες κινητοποιήσεις για αυτό το θέμα σε όλη την Ελλάδα, θα γίνουν και άλλες, στις 9 Ιουλίου θα γίνει κινητοποίηση εργατικών σωματείων και φορέων του λαϊκού κινήματος.

Τους το λέμε και από τον Πύργο και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

Ο λαός με την πάλη του και με την “οργανωμένη απειθαρχία” του δεν θα “συμμορφωθεί στις υποδείξεις”. Θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε με τόσους άλλους παρόμοιους νόμους στο παρελθόν.

Δεν πρέπει να δώσουμε τέτοιο δώρο στο μεγάλο κεφάλαιο, δεν πρέπει να δώσουμε τέτοιο όπλο στην φαρέτρα του συστήματος, των κυβερνήσεων του και των κατασταλτικών τους μηχανισμών. Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να αφήσουμε τέτοιο τερατούργημα στα παιδιά μας.

Η ιστορία τραβάει μπροστά παρά τα προσωρινά πισωγυρίσματα και τα ζιγκ ζαγκ της. Και μπροστά είναι ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός, η πολιτική πρόταση και το πρόγραμμα του ΚΚΕ. Που στο επίκεντρό του είναι ο άνθρωπος και η ικανοποίηση των αναγκών του. Και όχι τα κέρδη των λίγων των μεγαλοεργοδοτών που κοντεύουν να σκάσουν από τα εκατομμύρια που έχουν βγάλει ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Που δεν θα αποφασίζουν εισαγγελείς ποιος θα μπει στην εντατική θεραπεία και ποιος όχι, δεν θα υπάρχουν ομαδικοί τάφοι όπως συμβαίνει το 2020 στις μητροπόλεις του καπιταλισμού. Δεν θα είναι κόστος οι λαϊκές ανάγκες».

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Πύργου.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα