04/06/202022:25

Πύργος: Προφυλακιστέοι οι δύο από τους συλληφθέντες που διακινούσαν ναρκωτικά στην Ηλεία- Ο φερόμενος ως ο εγκέφαλος της σπείρας και ο αλλοδαπός προμηθευτής- Οι υπόλοιποι αφέθησαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη

Ο ένας είχε είχε κεντρικό ρόλο στην διακίνησή της κοκαΐνης στην Ηλεία

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τα μέλη της πρώτης εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα ο φερόμενος ως ο εγκέφαλος της σπείρας διακίνησής της κοκαΐνης στην Ηλεία και ο αλλοδαπός προμηθευτής που βρισκόταν στην Αθήνα και τον προμήθευε με τις ναρκωτικές ουσίες.

Να θυμίσουμε πως πριν λίγες μέρες η Ελληνική αστυνομία συνέλαβε συνολικά 8 μέλη των εγκληματικών ομάδων και έναν συνεργό τους, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά σε τουλάχιστον ( 85) χρήστες της περιοχής.

Ταυτοποιήθηκαν περίπου 500 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών τους τελευταίους 9 μήνες ενώ κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων περίπου 1500 γραμμάρια κάνναβης, 60 γραμμάρια κοκαΐνης και 40 γραμμάρια ηρωίνης

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη των εγκληματικών ομάδων εξαρθρώθηκαν, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Η σύλληψη των δραστών, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 29-5-2020, στην Ηλεία και στην Αθήνα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, με τη συμμετοχή Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, της ΟΠΚΕ Πύργου και του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της από την διακίνηση των ναρκωτικών, εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 145.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα