16/11/202312:16

Πύργος: Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν την Τετάρτη 20/11 στον Πύργο οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι έμποροι της πόλης αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Κινητοποίηση την Τετάρτη 22/11 στον Πύργο 

Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται στον Πύργο οι έμποροι και οι επαγγελματίες αντιδρώντας της πόλης στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που επιβάλλει στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις να μην έχουν λιγότερα έσοδα από 10.000 ευρώ ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Η απόφαση για δυναμική αντίδραση πάρθηκε στη χθεσινή σύσκεψη που είχαν οι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες του Πύργου μετά από κάλεσμα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλία Ξανθούλη.

“Όλοι οι κλάδοι βάλλονται από αυτό και δεν επιτρέπεται στον ελεύθερο επαγγελματία να έχει ζημιά, αφού θεωρεί η κυβέρνηση, ότι κάθε χρόνο έχει μεγάλο τζίρο και κέρδη, τα οποία και πρέπει να φορολογηθούν, κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει”. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, χαρακτηρίζοντας άδικο το μέτρο της νέας φορολόγησης.

“Μετά από τόσα που έχουμε τραβήξει όλο αυτό το διάστημα, έρχεται ένα φορολογικό μέτρο και σου λέει πως δεν μπορείς να έχεις ζημιά. Είναι δυνατόν αυτό”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθούλης.

Για τα όσα θα επιβληθούν στις επιχειρήσεις φαίνεται πως θα υπάρχει ενότητα και των ελευθέρων επαγγελματιών, των συλλόγων, των σωματείων και των εμπόρων του Πύργου και της Ηλείας καθώς όλοι συμφωνούν πως θα έρθουν λουκέτα στην αγορά και πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις.

Γιαυτό ορίστηκε την επόμενη εβδομάδα και ημέρα Τετάρτη να γίνει μια κινητοποίηση από όλους ώστε να εκφραστεί έτσι η δυσαρέσκεια και ο προβληματισμός του εμπορικού κόσμου απέναντι στην κυβέρνηση.

Στην συνάντηση που έγινε στο Επιμελητήριο Ηλείας, συμμετείχαν πέρα από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλία Ξανθούλη, και οι Αναστάσιος Παππάς, πρόεδρος Συλλόγου Ηλεκτρολόγων, Νίκος Τζαμαλής και Αθανάσιος Μπούκλης, πρόεδρος και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εστίασης Πύργου, Αλέκος Γαλανόπουλος, πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτριος Παπαϊωάννου, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «ΦΩΤΑΚΤΙΣ», Αλέξιος Νταουλάρης και Γιάννης Πουλακίδας, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΕΛΦΕΕ, Ευστάθιος Παπανδρέου και Χαράλαμπος Βαλσαμίδης πρόεδρος & αντιπρόεδρος Κρεοπωλών, Χρήστος Γιαννικούλης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας, Παναγιώτης Μυλωνόπουλος, γραμματέας Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας, Παναγιώτης Τσαπάρας, πρόεδρος Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί και αγοραίων Ν. Ηλείας, Φώτης Νικολόπουλος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, Αντώνης Μαρκουλίνος αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων, Βαγγέλης Έξαρχος, αντιπρόεδρος του σωματείου Αρτοποιών Πύργου και περιχώρων, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας και Κωνσταντίνος Ρούκης πρόεδρος Υδραυλικών ν. Ηλείας.

Το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος.  

με πληροφορίες απο ertnews,gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα