26/05/202411:56

Πύργος: Στήριξη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο στην προσπάθεια της νεοσύστατης Κίνησης Πολιτών για ίδρυση μή κρατικού Πανεπιστημίου στην Ηλεία (photos)

Από το σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο

Στήριξη της προσπάθειας της Κίνησης Πολιτών για ΑΕΙ

Στη διάρκεια συνάντησης που είχε με μέλη της νεοσύστατης Κίνησης στην Ιερά Μητρόπολη

Στήριξη της προσπάθειας της νεοσύστατης Κίνησης Πολιτών από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο

Τη στήριξή του στην προσπάθεια της Κίνησης Πολιτών για ΑΕΙ στην Ηλεία, εξέφρασε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αθανάσιος, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με μέλη της νεοσύστατης Κίνησης,   στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης, στον Πύργο.

Στη συνάντηση συγκεκριμένα συμμετείχαν ο διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας κ. Παν. Ζεύλας, ο πρόεδρος του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηλείας κ. Νικ. Αχιλλεόπουλος, ο συνταγματάρχης ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. κ. Σπ. Κατσίγιαννης, το μέλος του   ΕΒΕ Ηλείας κ. Σάββας Σαμψούνης και ο πρ. διευθυντής ΙΕΚ κ. Παν. Σκαρτσιάρης.

Αρχικά ο κ. Π. Σκαρτσιάρης αφού τόνισε  ότι η Ηλεία είναι ο μοναδικός Νομός της χώρας που δεν καταγράφεται στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υπογράμμισε πως εφόσον υπάρξει δημόσιο  Πανεπιστήμιο δεν θα έχει και λόγο ύπαρξης η Κίνηση αυτή, κάτι που όπως είπε όλοι το ευχόμαστε.

Παράλληλα  για το συγκεκριμένο σκοπό ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη έκταση στο Μεσολογγάκι, όπου με τους κατάλληλους όρους και προϋποθέσεις μπορεί να επιτευχθεί η προσπάθεια, ενώ συγχρόνως  έθεσε και το ζήτημα του χώρου της Ι.Μ. στη Βαρβάσαινα, για τον οποίο στο παρελθόν η Μητρόπολη Ηλείας είχε εκφραστεί θετικά στο ενδεχόμενο για Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Η Ηλεία έχει μείνει πίσω…»

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ηλείας δήλωσε τη στήριξή του σε αυτή την  προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της κοινωνίας μας, εφόσον όπως τόνισε «η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έσβησε από το χάρτη του Πανεπιστημίου και η Ηλεία έχει μείνει πίσω σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης».

«Εμείς είμαστε δίπλα σας, αφού είναι μια σημαντική  πράξη και προσπάθεια. Πιστεύω ότι με τα Πανεπιστήμια αυτά γίνεται μία κίνηση,   όπως και με τις δράσεις που κάνουν διάφοροι φορείς. Είναι απαραίτητο ν’  αγωνιστούμε όλοι μας για την επίτευξη ενός θετικού στόχου για το Νομό μας. Αν δεν υπήρχαν λ.χ. τα ιδρύματα τα οποία είναι και αυτό ένας μοχλός ανάπτυξης,  τι θα γινόταν;» τόνισε ο κ.κ. Αθανάσιος.

Εξάλλου ο Μητροπολίτης Ηλείας εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του και  στο ενδεχόμενο στεγαστικής συνδρομής φοιτητών σε χώρους της Ι.Μ. (Φραγκαβίλλα, Πελόπιο κλπ.).

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα