08/12/202412:10

Πύργος: Τα βραβεία και η τελετή λήξης του 27ου Φεστιβάλ Ολυμπίας και της 24ης Camera Zizanio- Συγκίνηση στο κοινό προκάλεσε η ανακοίνωση αποχώρησης του Χρήστου Κωνσταντόπουλου από τη θέση του προέδρου της ΚΟΙΝΣΕΠ Φεστιβάλ Ολυμπίας (Photos)

27ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

24η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ CAMERA ZIZANIO

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο, σε γιορτινό και χαρούμενο κλίμα, έπεσε η αυλαία του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 24ης CAMERA ZIZANIO -την πρώτη διοργάνωση με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Παντελή Παντελόγλου και τον Μανώλη Μελισσούργο αντίστοιχα.

Συγκίνηση ωστόσο στο κοινό προκάλεσε η αποχώρηση του Χρήστου Κωνσταντόπουλου από τη θέση του προέδρου της ΚΟΙΝΣΕΠ Φεστιβάλ Ολυμπίας. Ένας εκ των τριών ιστορικών ιδρυτών του Φεστιβάλ, συνοδοιπόρος του Δημήτρη Σπύρου και του Νίκου Θεοδοσίου εδώ και μια 25ετία, ο δημοσιογράφος και εκδότης του ιστορικού περιοδικού «Αλφειός» Χρήστος Κωνσταντόπουλος, ένας άνθρωπος με τεράστια συνεισφορά στον θεσμό, παρέδωσε τη σκυτάλη στην επί χρόνια στενή συνεργάτιδά του, την ακούραστη Ναταλία Σπυροπούλου.

«Θα συνεχίσω να είμαι εδώ», υπογράμμισε ο απερχόμενος πρόεδρος του Φεστιβάλ.

Η τελετή λήξης ξεκίνησε με τα βραβεία:

*Το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας για παιδιά απέσπασε η Πόλη του Ανέμου του Lkhagvadulam Purev-Ochir από την Μογγολία, μία ξεχωριστή ταινία για έναν 17χρονο Σαμάνο που παλεύει στο σχολείο, ενώ ταυτόχρονα, επικοινωνεί με τα προγονικά πνεύματα για να βοηθήσει τους ανθρώπους της κοινότητάς του. Όλα όμως αλλάζουν όταν ερωτεύεται.

*Το βραβείο ντοκιμαντέρ Kids and Docs απονεμήθηκε στο Μεντιχά του Ηasan Oswald με ηρωίδα μια νεαρή Γιάζιντι προσφύγισσα που έχει επιβιώσει μετά την απαγωγή και την αιχμαλωσία της από τον ΙSIS, αλλά αγνοείται η οικογένειά της.

*Το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους μυθοπλασίας κέρδισε μία ελληνική ταινία: τα Χρυσά Βαστά του Φοίβου Κοντογιάννη για την παιδικη ηλικία του μουσικού Γ.Μάγγα στην οποία πρωταγωνιστεί ένας εκπληκτικός μικρός Ρομά. O σκηνοθέτης, ευχαριστώντας για τη βράβευσή του, ευχήθηκε «όλα τα τσιγγανάκια να ξεφύγουν από τα όρια που έχει βάλει η κοινωνία γι’ αυτά», όπως ακριβώς ο μικρός του ήρωας.

*Το βραβείο καλύτερου animation πήγε στην ιρανική ταινία Στη σκιά του κυπαρισσιού των Hossein Molayemi και Shirin Sohani για έναν καπετάνιο που ζει με την κόρη του αλλά υποφέρει από μετατραυματικό στρες.

*To βραβείο της ECFA (Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Παιδικό Κινηματογράφο) απονεμήθηκε στην γερμανική ταινία της Sarah Winkenstette Χαιρετίσματα από τον Άρη, μία ταινία για ένα αυτιστικό αγόρι που λατρεύει το διάστημα.

Την πλήρη λίστα των βραβείων, όπως και τα βραβεία της 24ης CAMERA ZIZANIO, θα βρείτε εδώ: www.olympiafestival.gr

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως η ελληνική επιτροπή των παιδιών της τρίτης ηλικιακής κατηγορίας (17-20 χρονών) βράβευσε το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης για την ταινία Άλλη μία με θέμα τη βία κατά των γυναικών και τις γυναικοκτονίες με αφορμή την δολοφονία της «Στέλλας» στην ταινία του Κακογιάννη.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής είπε πως «είναι κάτι το ξεχωριστό να φιλοξενείται το 27ο Φεστιβάλ στην πόλη μας –ένα φεστιβάλ που απευθύνεται στους νέους, δηλαδή στο μέλλον όλου του κόσμου. Κι εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους νέους. Θέλουμε την φρεσκάδα σας, τα νιάτα σας, την αμφισβήτησή σας, την υπερβολή σας. Αυτό το επταήμερο, ήταν μια εβδομάδα άδολης ζωντάνιας, με άξονα το σινεμά, την παγκόσμια γλώσσα που ενώνει τους λαούς. Εύχομαι να συναντηθούμε και του χρόνου σε αυτήν την πόλη».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Παναγιώτης Μπράμος, στον δικό του χαιρετισμό, δήλωσε: «Σε λίγο πέφτει η αυλαία του φεστιβάλ και ξεκινά η προετοιμασία για το 28ο. Ελπίζουμε οι καλές αναμνήσεις από αυτήν την διοργάνωση να σας φέρουν και πάλι κοντά μας».

Χαιρετισμό απηύθυνε και η βουλεύτρια Διονυσία Αυγερινοπούλου, η οποία εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. «Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, που κάθε χρόνο απονέμει το βραβείο της στη διοργάνωση, συγχαίρω το φεστιβάλ που καταφέρνει να εμπνέει, να εκπαιδεύει και να ενώνει νέους απ΄ όλην την Ελλάδα. Ευχόμαστε το Φεστιβάλ Ολυμπίας να βρει την μόνιμη έδρα του στις αποθήκες του ΑΣΟ».

Τις εντυπώσεις έκλεψαν τα αποσπάσματα από τα βιντεάκια Daily News των Ζιζάνιων του φεστιβάλ, για το διεισδυτικό χιούμορ τους, τα επίκαιρα σχόλιά τους αλλά και το αφιέρωμα τους για τα 16 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Δείχνοντας ένα μικρό κουρδιστό αστυνομικο να πυροβολεί με φόντο την φωτογραφία του, μας συγκλόνισαν όλους λέγοντας «αυτό δεν είναι παιχνίδι…».

Ένα ακόμα βιντεάκι τους ήταν αφιερωμένο στην Παλαιστίνη, την οποία συμβόλιζε ένα καρπούζι (σ.σ. είναι γνωστός ο συμβολισμός της γης της Παλαιστίνης με ένα καρπούζι λόγω των χρωμάτων του φρούτου και της σημαίας της).

«Διεκδίκηση» ήταν η λέξη που ενέπνευσε το φετινό 14ο εργαστήριο Mythos Project και το κοινό είχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δύο από τις ταινίες που δημιουργήθηκαν αυτές τις μέρες από τους διαγωνιζόμενους στην Camera Zizanio, με δημιουργούς παιδιά από όλον τον κόσμο.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή, ο Μανώλης Μελισσουργός, καλλιτεχνικός διευθυντής της Camera Zizanio, μίλησε για μια «μαγική εβδομάδα».

«Τα δίνουμε όλα στα παιδιά, αλλά όσα παίρνουμε είναι πολύ περισσότερα», υπογράμμισε. «Απέραντη αγάπη, αναμνήσεις, εμπειρίες, φίλίες». Και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους εθελοντές.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκης Ενωσης για τον Παιδικό Κινηματογράφο και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας, Παντελής Παντελόγλου έκλεισε τη βραδιά ευχαριστώντας με τη σειρά του «τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και τα χιλιάδες παιδιά που στήριξαν τις δράσεις μας. Ένα φεστιβάλ είναι συνάντηση των ταινιών και του κοινού κι εμείς δημιουργούμε αυτό το σημείο συνάντησης. Οι δράσεις άλλωστε του Φεστιβάλ Ολυμπίας θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας και θα διαρκέσουν όλον τον χρόνο».

Και προσέθεσε: «Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος κάνει ένα βήμα πίσω, όπως ο Δημήτρης Σπύρου και ο Νίκος Θεοδοσίου πέρυσι. Το βάρος έρχεται στους δικούς μας ώμους. Αλλά εμείς θα κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε, όπως πάντα».

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μια επιλογή από τις βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ θα προβληθεί στο καθιερωμένο διήμερο του Φεστιβάλ Ολυμπίας στην Αθήνα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στις 25 και 26 Ιανουαρίου. Στο πρόγραμμα του διημέρου θα ενταχθούν και άλλες χρήσιμες εκδηλώσεις που θα απηχούν το πρόγραμμα της κεντρικής διοργάνωσης και θα προαναγγέλλουν τις επόμενες δραστηριότητες.

Η συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και άλλων ωφελούμενων στις προβολές και τις λοιπές δραστηριότητες του Φεστιβάλ Ολυμπίας και της Camera Zizanio είναι δωρεάν.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ / ORGANIZATION

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΟΙΝΣΕΠ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027

CREATIVE EUROPE MEDIA

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ

ΜΕΣΩΝ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – CREATIVE GREECE

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

BUNDESVERBAND JUGEND UND FILM

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

KUDU ROASTERS

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΡΤ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ – ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ – YOUTH CINEMA NETWORK – ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΧΑΝΙΩΝ – ANIMASYROS INTERNATIONAL ANIMATION FESTIVAL – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΙΓΙΟΥ “ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ” – GIFFONI FESTIVAL, ΙΤΑΛΙΑ – CINEKID, ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ZLÍN FESTIVAL / INTERNATIONAL FILM FESTIVAL FOR CHILDREN AND YOUTH, ΤΣΕΧΙΑ – SCHLINGEL INTERNATIONAL FILM FESTIVAL FOR CHILDREN AND YOUNG AUDIENCE, ΓΕΡΜΑΝΙΑ – JEF, ΒΕΛΓΙΟ – YOUNG HORIZONS FESTIVAL, ΠΟΛΩΝΙΑ – CINEMIRA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL, ΟΥΓΓΑΡΙΑ – NATIONAL FILM FESTIVAL FOR STUDENTS, ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ – ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΚΜΗ – ΣΧΟΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟ» -ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

AUTHORWAVE – MASSIVE PRODUCTIONS – STEFILM – ΒΟΥΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ – ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΥΡΓΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ο.Τ.Α. – ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ – ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ 27ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ [2024] THE AWARDS OF THE 27th FESTIVAL [2024]

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ / INTERNATIONAL FEATURE FICTION JURY

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ / BEST FEATURE FILM

Πόλη του ανέμου | City of Wind

Lkhagvadulam Purev-Ochir, France-Mongolia-Portugal-Netherlands-Germany-Qatar, 2023

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ECFA) ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΑ / EUROPEAN CHILDREN’S FILM ASSOCIATION (ECFA) AWARD FOR FEATURE FILM

Χαιρετίσματα από τον Άρη | Greetings from Mars

Sarah Winkenstette, Germany, 2024

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ (CIFEJ) / CENTRE INTERNATIONAL DU FILM POUR L’ ENFANCE ET LA JEUNESSE (CIFEJ) PRIZE

Το βουνό | The mountain

Rachel House, New Zealand, 2024

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ / INTERNATIONAL SHORT FILM JURY

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ / BEST SHORT FICTION FILM

Χρυσά βαστά | Golden fingers

Fivos Kontogiannis, Greece, 2024

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ANIMATION / BEST ANIMATED SHORT FILM

Στη Σκιά του Κυπαρισσιού | In the Shadow of the Cypress

Hossein Molayemi & Shirin Sohani, Iran, 2023

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ECFA) ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΑ / EUROPEAN CHILDREN’S FILM ASSOCIATION (ECFA) AWARD FOR SHORT FILM

Χαρτζιλίκι | Pocket change

Daniël Bakker, Netherlands, 2023

ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ / SPECIAL MENTION

Μπλιαξ! | Yuck!

Loïc Espuche, France, 2024


ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ KIDS & DOCS / INTERNATIONAL KIDS & DOCS JURY

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ / BEST FEATURE DOCUMENTARY

Μεντιχά | Mediha

Hasan Oswald, USA, 2023

ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ / SPECIAL MENTION

Εγώ η μεγάλη | Grand me

Atiye Zare Arandi, Belgium-Iran, 2024

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ / BEST SHORT DOCUMENTARY AWARD

Όαση | Oasis

Justine Martin, Canada, 2022

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ECFA) ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / EUROPEAN CHILDREN’S FILM ASSOCIATION (ECFA) AWARD FOR DOCUMENTARY

Νευρότυποι | Neurotypes

Maija Hirvonen, Finland, 2024


ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ / INTERNATIONAL YOUTH JURY

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ANIMATION / BEST ANIMATED SHORT FILM

Πεταλούδα | Butterfly

Florence Miailhe, France, 2024

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ / BEST SHORT FICTION FILM

Η αόρατη | Na marei, the invisible

Lea-Jade Horlier, France, 2023


ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ / CHILDREN’S JURIES UP TO 12 YEARS OLD

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ / BEST FEATURE FILM

Μπλοκ 5 | Block 5

Klemen Dvornik, Slovenia-Czech Republic-Croatia-Serbia, 2024

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ

BEST SHORT FICTION FILM

Χιονόμπαλες | Snowglobes

Grigoris Vardarinos, Greece, 2024

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ANIMATION

BEST ANIMATED SHORT FILM

Βλαστάρι | Pousse

Oana Lacroix, Switzerland, 2024

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

BEST SHORT DOCUMENTARY

Τέρατα κάτω από το κρεβάτι | Monsters

Lotte Salomons, Netherlands, 2023



ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 13 ΕΤΩΝ / CHILDREN’S JURIES OVER 13 YEARS OLD

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ / BEST FEATURE FILM

Τελευταία βουτιά | Last swim

Sasha Nathwani, United Kingdom, 2024

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ / BEST SHORT FICTION FILM

Παλαιστινιακά νησιά | Palestine Islands

Nour Ben Salem & Julien Menanteau, Palestine-France, 2023

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ANIMATION / BEST ANIMATED SHORT FILM

Ο ομφαλός της Σελήνης | The Navel of the Moon

Sara Lourenço António, Julia Grupińska, Bokang Koatja, Ezequiel Garibay Cires & Tian Westraad, France, 2023

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ / BEST FEATURE DOCUMENTARY

Η πορεία | The walk

Tamara Kotevska, UK-USA-North Macedonia, 2023

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ / BEST SHORT DOCUMENTARY

Τρίκυκλα | Api

Luca Ciriello, Italy, 2023

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ / INDEPENDENT JURIES

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ» / HELLENIC PARLIAMENT “HUMAN VALUES” AWARD

Το βουνό | The mountain

Rachel House, New Zealand, 2024

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΠΕΚΚ) / GREEK FILM CRITICS ASSOCIATION AWARD

Μέσα από βράχους και σύννεφα | Through rocks and clouds

Franco García Becerra, Peru-Chile, 2024

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΚΛΕ) / GREEK FILM CLUBS’ ASSOCIATION AWARD

Η Βίβλος των Πάντων | The Book of Everything

Ineke Houtman, Netherlands, 2024

EΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

BΡΑΒΕΙΟ ΕΓΓΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Άλλη Μία

Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης

Βραβείο για τον εγγραμματισμό στα Μέσα, καθώς η ταινία των μαθητών και μαθητριών συνδυάζει αρμονικά στην αφήγηση την ζωγραφική απεικόνιση των σκηνών της κλασικής ταινίας του ελληνικού κινηματογράφου με τη δράση στην σημερινή τάξη, στη σημερινή κοινωνία και στους σημερινούς προβληματισμούς. Οι μαθητές και οι μαθήτριες χρησιμοποιώντας ποικιλία μέσων και ακριβή πλάνα, αναδεικνύουν με ουσιαστικό τρόπο το επίκαιρο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Μεταξύ Αχαρνών και Πατησίων, κτήρια, άνθρωποι και ιστορίες

8ο Γυμνάσιο Αθήνας

Πώς εξοικειώνεται κανείς με τα δικαιώματα και πώς μπορεί να τα κατανοήσει;

Μήπως διαβάζοντας ή ακούγοντας προσεκτικά το μάθημα στο σχολείο; Μάλλον όχι, παρότι κάποιοι φαίνεται να το πιστεύουν ακόμη αυτό. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις, βουτώντας βαθιά στην εμπειρία της εξερεύνησης και στη χαρά της αλληλεπίδρασης.

Με λίγα λόγια ένα δημοκρατικό σχολείο δεν διδάσκει μόνο. Δίνει χρόνο και χώρο έκφρασης στους μαθητές/μαθήτριες, αφουγκράζεται την φωνή των παιδιών και ενθαρρύνει τρυφερά την ανάγκη τους να σκάψουν και να ανακαλύψουν, μέσω του πειραματισμού, του παιχνιδιού και της καλλιτεχνικής έκφρασης, τη σχολική κοινότητα, τη γειτονιά και εν τέλει ολόκληρο τον κόσμο. Μια ομάδα παιδιών που καταγράφει με σεβασμό και εγκαρδιότητα τις αφηγήσεις εκείνων που ήρθαν από μακριά και που μας εξηγεί ότι οι άνθρωποι μιας περιοχής είναι ο πραγματικός της πλούτος, είναι ήδη μια ομάδα που καταλαβαίνει τα δικαιώματα στην ΠΡΑΞΗ. Για όλους αυτούς τους λόγους, το βραβείο του Συνηγόρου του Παιδιού για φέτος δεν μπορεί παρά να πάει στα παιδιά του 8ου Γυμνασίου Αθηνών, τα οποία ευχαριστούμε πολύ.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΟΥΚΙΔΗ

2ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθηνών

A’ KATHΓΟΡΙΑ (ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ)

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Αντίο για πάντα

3ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου

Το δημοτικό τελειώνει. Τα παιδιά της έκτης το αποχαιρετούν με μια ταινία. Μοιράζονται τις όμορφες αναμνήσεις που θα τα ακολουθούν πάντα- τις πρώτες φιλίες, την ξεγνοιασιά, το παιχνίδι. Κατονομάζουν τους φόβους και τα άγχη τους για το γυμνάσιο- τον απρόσωπο χαρακτήρα του, την στάση των μεγαλύτερων παιδιών, την πίεση των βαθμών. Κλείνουν τραγουδώντας και χορεύοντας όλα μαζί: πιο έτοιμα για το επόμενο βήμα.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Η πρόθεση…μεγάλη υπόθεση

Δημοτικό Σχολείο Καλλιφύτου Δράμας

Η κλοπή ενός σχολικού φορητού υπολογιστή αποδεικνύεται ότι είχε αγαθά κίνητρα. Μια ιστορία που αμφισβητεί τη μονοδιάστατη προσέγγιση του σωστού και του λάθους. Κι ενώ τα παιδιά έκαναν τη λάθος πράξη για τους σωστούς λόγους, ο υπεύθυνος ενήλικας της υπόθεσης αναλαμβάνει την ευθύνη της θέσης του και δίνει μια δίκαιη λύση.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Τα σοκολατάκια του επιστάτη

3ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου

Μια ταινία δράσης με χιούμορ και ενδιαφέρουσα πλοκή. Με καλές ερμηνείες και έξυπνα ευρήματα η ταινία μας πήγε σε ατμοσφαιρικά πλάνα σούρουπου στην παραλία και σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Τα παιδιά του σήμερα κατανοούν τον δικαιολογημένο θυμό του επιστάτη του χθες και τωρινού φαντάσματος. Κάνουν ειρήνη μαζί του προσφέροντάς του γλύκα που τη συμβολίζει- τί άλλο; μια τούρτα!

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (13 ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ)

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Μεταξύ Αχαρνών και Πατησίων, κτήρια, άνθρωποι και ιστορίες

8ο Γυμνάσιο Αθήνας

Πώς ήρθαν, προσαρμόστηκαν και ζουν σε μια γειτονιά του κέντρου της Αθήνας μετανάστες από διάφορες χώρες; Μέσα από σύντομες συνεντεύξεις, με αμεσότητα και εξωστρέφεια, τα παιδιά χρησιμοποιούν άρτια την κινηματογραφική γλώσσα για να εστιάσουν σε πραγματικά πρόσωπα και να τους δώσουν χώρο να ακουστεί η φωνή και η εμπειρία τους.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Χαμένη στην εικόνα

Όμιλος κινηματογράφου 1ου Γυμνασίου Χολαργού

Μέσα από ένα καλό σενάριο, με καλές ερμηνείες και ωραίο ρυθμό η ταινία περιγράφει εύστοχα ένα επίκαιρο φαινόμενο που αφορά πολλά έφηβα άτομα. Η εμμονική κατασκευή του εαυτού στα social media μέσα από – συχνά φιλτραρισμένες – φωτογραφίες αποκλείει την πρωταγωνίστρια από το εδώ και το τώρα. Της στερεί την απόλαυση της πραγματικής ζωής και οδηγεί τις σχέσεις της σε ρήξη.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Αναπαράσταση

2ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου

Μια έφηβη συναντά την αγάπη της για το θέατρο και μαζί τη χαρά του αυτοπροσδιορισμού. Η εναλλαγή των πλάνων και το αβίαστο παίξιμο των παιδιών πετυχαίνει με αξιοθαύμαστο τρόπο την ισορροπία ανάμεσα στο κλασικό “Όνειρο Θερινής Νύχτας” και την εφηβική σχολική καθημερινότητα. Η ταινία μας ενθαρρύνει να προσπαθούμε για όσα πραγματικά θέλουμε ώστε η ζωή μας να μην είναι μια αναπαράσταση προσδοκιών που δεν μας αντιπροσωπεύουν.

ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ

Χαμαιλέοντας

Χάρις Μεργιά, Γιοβάνα Μήλε, Τζούλια Φέζο

Με αφαιρετικό τρόπο και το εξαιρετικό εύρημα της εναλλαγής μασκών η ταινία αποδίδει το δυνατό μήνυμά της με σαφήνεια και ποιητικότητα. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο μέσα από τη σκηνοθεσία και τα άρτια πλάνα, όσο και μέσα από την ερμηνεία των δημιουργών της.

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (17 ΕΩΣ 20 ΕΤΩΝ)

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Άλλη Μία

Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης

Η ταινία αναδεικνύει με σαφήνεια το διαχρονικό κοινωνικό φαινόμενο της βίας κατά των

γυναικών και της γυναικοκτονίας. Χρησιμοποιώντας στα πλαίσια της μυθοπλασίας το εύρημα του γκαλοπ αποδίδει με αμεσότητα τις αντιδραστικές απόψεις που εξακολουθούν να είναι βαθιά ριζωμένες. Χρησιμοποιεί εύστοχα την κινηματογραφική γλώσσα για να υπογραμμίσει πόσο σημαντικό είναι τα θύματα της βίας να ζητάνε βοήθεια καθώς και την ευθύνη που έχουμε να αντιλαμβανόμαστε τί γίνεται δίπλα μας και να παίρνουμε θέση.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Κόκκινη καρδιά

Κοινωνικό ΕΚΑΒ

Η ταινία μας συγκίνησε με το δυνατό της μήνυμα και τον τρόπο που το απέδωσε. Η εναλλαγή μυθοπλασίας και animation εξυπηρέτησε άρτια την αφήγηση . Επέτρεψε επίσης την οπτική συμβολική απόδοση της κοινής μας, κόκκινης καρδιάς και της σωστής αλλά ακόμα διόλου αυτονόητης αντίληψης ότι είμαστε όλοι ίσοι μέσα από τη διαφορετικότητά μας.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Ο Άνθρωπος Ορχήστρα

Δημήτρης Τραχάνης

Μας άρεσε η ατμόσφαιρα, η πρωτοτυπία και ο φιλοσοφικός προβληματισμός της ταινίας. Η απόδοση της ιστορίας χωρίς λόγια και μέσα από τη μουσική, η ωραία φωτογραφία και η καλή ερμηνεία μας έβαλαν σε σκέψεις γύρω από τη σχέση του καλλιτέχνη με την έκθεσή του στο κοινό και την προσπάθεια/ πορεία που χρειάζεται για να μπορεί κανείς να επικοινωνεί τη δουλειά του χωρίς αυτό να αποτελεί δοκιμασία.

ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ

Σίσυφος

Μάνος Λαδάς

Βρήκαμε την ταινία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Η απόδοση ενός αρχαίου μύθου με τρόπο

σύγχρονο και χιουμοριστικό, τα έξυπνα και πρωτότυπα κινηματογραφικά ευρήματα εξυπηρετούν μια εύστοχη συμβολική προσέγγιση βασικών στοιχείων του σύγχρονου τρόπου ζωής, όπως της απομόνωσης, της αυτοματοποιημένης ρουτίνας και της υπερκατανάλωσης.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΜΗΜΑ

A’ KATHΓΟΡΙΑ (ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ)

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Friendship Bonds > LI- Letras & Imagens > Portugal

Για το ολοκληρωμένο σενάριο, την όμορφη παλέτα χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν και τη σωστή χρήση της μουσικής για την ανάδειξη της ταινίας.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Ant farm > Creative studio Cool Kids > Ukraine

Για την ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία, τη σωστή χρήση μουσικής, τα όμορφα χρώματα και την άρτια σκηνογραφία.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ

The story of the artist Kato > Juvenile Referral Center > Georgia

Για την ευαίσθητη, πολιτική ταινία, με αισιόδοξη ματιά και τη σωστή χρήση των χρωμάτων και μουσικής.

The mural of freedom (10’ / 2024) > CLIA ANILUPA > Portugal

Για τo αισιόδοξο σενάριο και το καλοσχεδιασμένο animation.

EIΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ

Sky, Sun and Moon (2’37’’ / 2024) > Arykova Katya (Animation Studio Ryabinushka) > Russia

Για το άρτιο αποτέλεσμα σε τόσο νεαρή ηλικία δημιουργών.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (13 ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ)

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Honey Milk > Ulaş Çetin Köreken > Turkey

Για την καλή σκηνοθεσία και το φροντισμένο σενάριο.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ

My life in art – “cameraman” > Anano Gogia > Georgia

Όμορφο και ευαίσθητο θέμα, ένα επιτυχημένο ντοκιμαντέρ.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Brothers > Trondheim Cultural School > Norway

Ευαίσθητη προσέγγιση της σχέσης των αδερφών, με καλή χρήση flashback.

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (17 ΕΩΣ 20 ΕΤΩΝ)

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ

We, women > Nacho V. Carrión, Isabel Vega Zarzuela > Spain

Ευαίσθητη σεναριακή προσέγγιση της γυναίκας- μητέρας. Ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία. Αισιόδοξη ματιά.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Τhe procrastinator > Kiu Mergenthaler > Switzerland

Καλή σκηνοθετική προσέγγιση ενός σύγχρονου θέματος που έχει προκύψει από την αλόγιστη χρήση των κινητών τηλεφώνων.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞ ΗΜΙΣΕΙΑΣ

Whirlwind > Dagiba Institute > Slovenia

Για την ενδιαφέρουσα σκηνοθετική προσέγγιση στο ανατρεπτικό αισιόδοξο σενάριο. Η σωστή χρήση της μουσικής που εντείνει την αγωνία και εξυπηρετεί πολύ σωστά τη σκηνοθεσία.

Fairy tale (6’33’’ 2024) > Evgeny Grig > Russia

Για την επιτυχημένη ανάδειξη των συναισθημάτων της ηρωίδας, με ευαίσθητο και συγκινητικό τρόπο.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΜΗΜΑ

A’ KATHΓΟΡΙΑ (ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ)

ΒΡΑΒΕΙΟ

What’s Troubling Grandpa? > Public Television Service Foundation film camp> Taiwan

Για το ρυθμό και πληρότητα προσέγγισης του θέματος

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (13 ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ)

ΒΡΑΒΕΙΟ

Wetsitales : The Sun and The Moo > Jade Dandan Evangelista > Philippine

Για το άρτιο τεχνικό αποτέλεσμα, την αμεσότητα κ το χιούμορ που πλαισιώνει το μύθο

Scared > Children Laboratory Atom > Kyrgyzstan

Για το θέμα και τον συνδυασμό συμβολισμών με πρωτότυπη αισθητική

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (17 ΕΩΣ 20 ΕΤΩΝ)

ΒΡΑΒΕΙΟ

Crime Never Gets Old

William Manning > Canada

Γιατί συνδύασε το σασπένς κ το χιούμορ, την ιδιαίτερη αισθητική με ένα άρτιο σε ρυθμούς αποτέλεσμα

ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ

Katora

Harsh Singh Rawat, Sanket Pramod Chothe, Shreshtha Rawal > India

Για το θέμα και τη συναισθηματική αμεσότητα.

GREEK SECTION

AWARD OF MEDIA LITERACY BY THE EDUCATIONAL TELEVISION – MINISTRY OF EDUCATION, RELIGIOUS AFFAIRS AND SPORTS

Another one – Art School of Ampelokipi Thessaloniki

AWARD OF THE GREEK OMBUDSMAN FOR CHILDREN’S RIGHTS

Between Acharnon and Patision, buildings,

people and stories

8th High School of Athens

Α’ CATEGORY (UP TO 12 Y.O)

1st AWARD

Goodbye Forever > 3rd Primary School of Plomari

2nd AWARD

Intention matters > Primary School of Kallifitos Drama

3rd AWARD

The foreman’s chocolates > 3rd Primary School of Plomari

B’ CATEGORY (13 TO 16 Y.O)

1st AWARD

Between Acharnon and Patision, buildings,

people and stories

8th High School of Athens

2nd AWARD

Lost in her reflection

Cinema Club of the 1st High School of Holargos

3rd AWARD

Representation

2nd Lyceum of Keratsini

SPECIAL MENTION

Chameleon

Haris Mergia, Giovana Mile, Julia Fezo

C’ CATEGORY (17-20 Y.O)

1st AWARD

Another one

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα