06/10/202018:03

Πύργος: Το «Άλμα Ζωής» στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

Πύργος: Το «Άλμα Ζωής» στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

 

   Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας γίνεται αρωγός της προσπάθειας του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, για ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, φιλοξενώντας την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, την δράση προληπτικού ελέγχου, στο κτίριο του Διοικητηρίου της Π.Ε Ηλείας. Για τη διευθέτηση των τελικών λεπτομερειών, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 6 Οκτωβρίου 202, με μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, στην Πάτρα.

    Ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» διοργανώνει και φέτος τον Οκτώβριο, μια σειρά από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Οι ιδιαίτερες συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί λόγω του Covid – 19, μπορεί να επιβάλλουν την διαφοροποίηση της μορφής ορισμένων δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ωστόσο, με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων πρόληψης και προστασίας, έχει καταστεί δυνατή η διατήρηση μιας εξαιρετικά σημαντικής δράσης με φυσική παρουσία, η οποία, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη υλοποιηθεί στην Πάτρα, και αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο. Με την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, η δράση θα πραγματοποιηθεί και στον Πύργο Ηλείας. Ο κ.Γιαννόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την πρόεδρο του Συλλόγου Λιολιώ Κολυπέρα, μέλη του Δ.Σ και το προσωπικό, στα Γραφεία τους, στην Πάτρα, τους συνεχάρη για το εξαιρετικά σημαντικό έργο που επιτελούν από ιδρύσεως του συλλόγου, σημειώνοντας πως η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και ο ίδιος προσωπικά, θα είναι πάντα αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία και δράση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης του πληθυσμού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων υγείας.

Έτσι, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, από τις 10:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Π.Ε Ηλείας (Μανωλοπούλου 47), θα πραγματοποιηθεί δωρεάν κλινική εξέταση (ψηλάφηση μαστού) σε γυναίκες άνω των 40 ετών, από εξειδικευμένο γιατρό. Οι ενδιαφερόμενες για εξέταση, χρειάζεται να έχουν μαζί τους πρόσφατες διαγνωστικές εξετάσεις (μαστογραφία, υπέρηχο) και να προσέρχονται με μάσκα.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα