09/05/202416:58

Πύργος: Το Διαμάντι του Χριστού Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος, εορτάστηκε λαμπρά στο Β΄ Κοιμητήριο Πύργου (Photos)

Ευρισκόμενοι στην καρδιά της άνοιξης, μαζί με την «εορτή των εορτών και την πανήγυρη των πανηγύρεων», την λαμπροφόρο Ανάσταση του Χριστού, που είναι η πνευματική άνοιξη, «το έαρ της Χάριτος», εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, όπως άλλωστε κάθε χρόνο η ιερή και σεβάσμια μνήμη ενός εκ των πλέον λαοφιλών και μεγάλων Μαρτύρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας του Αγίου Γεωργίου, εις τον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό αυτού στο (Β΄ Κοιμητήριο) Πύργου.

4

Οι εορτές των αγίων, αποτελούν ευκαιρίες για εντρύφηση στη θαυμαστή και αγιασμένη ζωή τους και αφορμές αποφάσεων στην καθημερινή μας ζωή. Ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος, προτίμησε το μαρτυρικό θάνατο έναντι της πρόσκαιρης ζωής, διότι προγευόταν την χαρά της Αναστάσεως. Υπέμεινε καρτερικά τα μαρτύρια του τροχού, του λογχισμού, των θανάσιμων φαρμάκων, του ασβέστη, του ξυλοδαρμού, της φυλακής αλλά και κάθε άλλη στέρηση και κακουχία αντί των τιμών και της εγκόσμιας δόξας, διότι η καρδιά του, καταυγάζοταν μόνον από το Ανέσπερο Φως της Λαμπρής! Οι ‘Αγιοι είναι οι φίλοι μας και οι φίλοι του Θεού, τα πρόσωπα στα οποία πάντοτε καταφεύγουμε. Αφενός, για να λάβουμε παράκληση και δύναμη. Αφετέρου, για να λάβουμε δοκιμασμένα κατά Θεόν πρότυπα, για την καθημερινή μας ζωή, την καθημερινή δοκιμασία μας, από εκείνους που δοκιμάσθηκαν και αναδείχθηκαν «ως χρυσός εν χωνευτηρίω».

7

Την παραμονή της εορτής Κυριακή του Πάσχα, τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός (Αγάπη) μετ΄ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του Αιδεσιμολογιοτάτου π. Ηλία Παπαγγελή, ο οποίος και ορθοτόμησε τον Θείον Λόγον, προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, εποικοδομητικά και επίκαιρα συνεπικουρούμενος από τον οικείο Εφημέριο π. Νικόλαο Κατσηδήμα. Παρέστησαν ο Βουλευτής του Σύριζα κ. Διονύσιος Καλαματιανός, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Ευστάθιος Καννής, ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Θεοδώρου, η υποψήφια Ευρωβουλευτής κ. Μαρινίκη Θεοδώρου, καθώς επίσης οι φιλέορτοι και φιλάγιοι Χριστιανοί μας.

Την Δευτέρα του Πάσχα κυρία ημέρα της εορτής, τελέσθηκε η Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασιών υπό του οικείου εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα. Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση των Ιερών Εικόνων του Αγίου Γεωργίου και της Αναστάσεως του Κυρίου, εις τους δρόμους της ενορίας, κάτω υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Εταιρίας Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ», η οποία έδωσε ιδιαίτερο χρώμα και παλμό στην λαμπρή αυτή Πανήγυρη.

Εκ του Ιερού Ναού

12

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα