10/02/202218:57

Πύργος: Τον Πολιούχο του Άγιο Χαράλαμπο τίμησε ο Πύργος με λαμπρότητα αλλά και τήρηση των μέτρων κατά του covid-19- Συνάντηση Μάκη Βορίδη με Παν. Αντωνακόπουλο (photos)

Με λαμπρότητα, αλλά και τήρηση όλων των μέτρων κατά της πανδημίας covid-19, εορτάστηκε και φέτος, ο Πολιούχος Άγιος Χαράλαμπος στον Πύργο.

Το πρωί της Πέμπτης (10/2) η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν Αγίας Κυριακής.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα και ουρανός

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, οι Βουλευτές Α. Νικολακόπουλος και Δ. Καλαματιανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Β. Γιαννόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ν. Κοροβέσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλος, Δημοτικοί σύμβουλοι κλπ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Με μάσκες και αποστάσεις τίμησαν οι πιστοί τον προστάτη τους Άγιο Χαράλαμπο καθπως από το βράδυ της Τετάρτης όσο και ανήμερα της εορτής προσέρχονταν στον Ιερό Ναὀ Αγ. Κυριακής Πύργου για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου.

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Λόγω των μέτρων κατά του κορωνοιού δεν πραγματοποιήθηκε και φέτος η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Χαραμάμπους.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται

Ακολούθως, ο κ. Βορίδης παρευρέθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ευρύτερα γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος σχετικά με θέματα που αφορούν τον Δήμο αλλά και γενικότερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται

Όπως επεσήμανε ο κ. Αντωνακόπουλος: “Με τον υπουργό είχαμε μια πολύ καλή, ανοιχτή κι εποικοδομητική συζήτηση, μέσα σε φιλικό κλίμα, κι η οποία αποτέλεσε και μια συνέχεια αυτής που είχαμε ήδη κάνει κατά τη συνάντηση μας στο Υπουργείο όπου τον είχα επισκεφτεί πριν λίγους μήνες.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

Τον ενημέρωσα για τις δράσεις μας και τον προγραμματισμό μας, του επεσήμανα συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας, παραδίδοντας του και σχετικό φάκελο, ενώ είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αρκετά θέματα.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

Επειδή γνωρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, άκουσε με προσοχή όσα του θέσαμε, ώστε να σταθεί αρωγός στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, κάτι που άλλωστε του ζητήσαμε”.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Την καθιερωμένη επίσκεψη εκεί πραγματοποίησαν και τα πρόσωπα της πολιτικής, θρησκευτικής, στρατιωτικής και των σωμάτων ασφαλείας, ηγεσίας του τόπου, ενώ στη συνέχεια από τον Δήμο παρατέθηκε το εθιμοτυπικό της ημέρας γεύμα προς τους προσκεκλημένους.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα