04/06/202418:17

Πύργος: Τοποθετήθηκε το πρώτο seatrack πρόσβασης στην θάλασσα για ΑΜΕΑ στις Πλάκες Κατακόλου (Photos)

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 4 Ιουνίου η τοποθέτηση του ειδικού μηχανήματος seatrack στη περιοχή Πλάκες Κατακόλου. Πρόκειται για την πρώτη προσβάσιμη παραλία του Νομού Ηλείας, όπου μπορούν όλοι οι άνθρωποι με αναπηρία και κινητικά προβλήματα να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα, ενώ αναμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθούν και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις μηχανημάτων και σε άλλες παραλίες του Νομού μας.

 Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων επισημαίνει: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την αμέριστη στήριξη του, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκο Κοροβέση αλλά και την διευθύντρια Διοικητικού και Οικονομικού της ΠΕ Ηλείας Ελένη Τσαπάρα και την Ιωάννα Σπηλιοπούλου για τη συμβολή τους. Τον δήμο Πύργου και τον Δήμαρχο Στάθη Καννή που μερίμνησε προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες στο χώρο της παραλίας, καθώς και τον αντιδήμαρχο Νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής Θανάση Τσαμπρινό που βρέθηκε στο Κατάκολο, δίπλα στα μέλη του Σωματείου παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων.

Κυρίως οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Κτηματική Υπηρεσία και ειδικότερα τον κο. Δημήτρη Μενύχτα ο οποίος μερίμνησε προκειμένου να γίνει η έγκαιρη τοποθέτηση του ειδικού μηχανήματος στην παραλία Κατακόλου, αντιλαμβανόμενος το πόσο σημαντικό είναι τα άτομα με αναπηρία να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα. Εκ μέρους του ΔΣ του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων στο Κατάκολο παρευρέθηκαν, ο πρόεδρος και Μέλος του Δ.Σ της ΠΟΜΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας  Γιώργος Παπανικολόπουλος, ο ταμίας Γιάννης Πετρόπουλος, ο αναπληρωτής γραμματέας Στέφανος Δημητρουλόπουλος και ο αναπληρωτής ταμίας Κωνσταντίνος Κολόκας.

Παράλληλα ευχαριστούμε θερμά και τους εργαζόμενους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου Πύργου καθώς και της Π.Ε. Ηλείας για την αμέριστη στήριξη τους για μία ακόμα χρονιά. Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον εκπρόσωπο του ΚΔΑΠμεΑ Ηλίανθος και ενεργό εθελοντή Γιάννη Κολοβό για την αμέριστη στήριξη του σε όλες τις δράσεις του Σωματείου.

Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους και ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες προσβάσιμες παραλίες για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα