13/11/202313:08

Πυρόπληκτοι Ηλείας 2021: Πληρώνονται 2.620.00 ευρώ συνολικά αυτή την εβδομάδα

Έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα καταβληθούν οι προκαταβολές στους πυρόπληκτους της χώρας, μεταξύ αυτών και της Ηλείας, για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το καλοκαίρι του 2021 αφήνοντας πίσω τους καταστροφές.

Η είδηση προέκυψε μετά την συνάντηση που είχε ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον αρμόδιο Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα διανεμηθεί το συνολικό ποσό των 7.800.000,00 ευρώ, ως προκαταβολή στους πυρόπληκτους. Από το ανωτέρω ποσό τα 2.620.00,00 ευρώ αφορούν την Ηλεία, εκ των οποίων το 1.582.00,00 ευρώ αφορά τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και το 1.083.00,00 ευρώ αφορά τους μη κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Ποιοι πληρώνονται

Τα χρήματα που θα διατεθούν, και προορίζονται για ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο, θα καταβληθούν σε όσους δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα προκαταβολή και σε όσους είχαν λάβει μέρος προκαταβολής αλλά σύμφωνα με τα τελικά πορίσματα η ζημία είναι μεγαλύτερη και ως εκ τούτου θα καλυφθεί η σχετική διαφορά.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που αφορούν εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, περιφράξεις, τα χρήματα θα καταβάλλονται σύμφωνα με τα πορίσματα των ελέγχων όπως αυτά θα συμπεριλαμβάνονται στους ολοκληρωμένους φακέλους που θα αποστέλλει η Περιφέρεια, για κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Ήδη έχει ξεκινήσει η αποστολή φακέλων και έχουν γίνει και οι πληρωμές για κάθε φάκελο που έχει αποσταλεί. Για το σύνολο των αποζημιώσεων αυτών υπάρχει δεσμευμένο ποσό. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για άλλες πληρωμές.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα