02/07/202419:54

Πυροσβεστική: Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Κω, Χίο και Ηράκλειο Κρήτης – Συνολικά 36 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 36 αγροτοδασικές πυρκαγιέςεκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες σε Κω και Χίο δεν έχουν ενεργό μέτωπο, ενώ στα σημεία παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα στο Γεράκι Καστελλίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα