10/12/202318:24

Ρέντη: «Έριξα τη φωτοβολίδα, έκανε γκελ και καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού»- Όσα είπε ο 18χρονος κατά την ομολογία του στους αστυνομικούς- Έρευνα στο σπίτι του 18χρονου – Βρέθηκαν πλυμένα τα ρούχα που φορούσε στα επεισόδια

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο δράστης της επίθεσης κατά του αστυνομικού στο Ρέντη που είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Πρόκειται για έναν 18χρονο. Έχει ομολογήσει την πράξη του και είναι ένας από αυτούς που είχαν προσαχθεί.

Όσα είπε στους αστυνομικούς

«…Αυτόν τον άντρα δεν τον ήξερα, φορούσε μια φουλ φεις κουκούλα και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Αυτός μας είπε να επιτεθούμε στους αστυνομικούς. Βγήκαμε από το γήπεδο, μας έδωσε μολότοφ, ξύλα, πέτρες και τις φωτοβολίδες».

«Εγώ δεν ήξερα να τη χρησιμοποιώ και μου έδειξε εκείνη τη στιγμή. Έριξα τη φωτοβολίδα ευθεία αυτή έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού. Τον είδα να πέφτει στο δρόμο και μετά γύρισα την πλάτη μου και με τους υπόλοιπους μπήκαμε πάλι μέσα στο γήπεδο».

Έτσι περιέγραψε στις αρχές ο 18χρονος που βρίσκεται στα χέρια της Ασφάλειας πώς έριξε τη φωτοβολίδα και τραυμάτισε τον αστυνομικό που αυτή τη στιγμή χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του άρχισε όταν βρέθηκε το πρόσωπο στο οποίο ο 18χρονος καυχιόταν ότι έριξε φωτοβολίδα και πέτυχε αστυνομικό.

Συγκεκριμένα, οι αξιωματικοί της αθλητικής βίας εντόπισαν μετά από έρευνα δική τους μάρτυρα που ήταν μαζί με τον 18χρονο ο οποίος τους αποκάλυψε ότι όταν επέστρεψαν πάλι στις κερκίδες μετά την επίθεση στους αστυνομικούς έλεγε: «Χαμός έγινε έξω την πέσαμε στους μπάτσους. Εγώ πέτυχα έναν».

Ο 18χρονος είναι ένας από τους 424 που είχαν προσαχθεί από την πρώτη στιγμή και όταν προσήχθη αρχικά στο κτήριο της ΓΑΔΑ ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια πώς έριξε τη φωτοβολίδα και πώς τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Ερευνα πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 18χρονου που συνελήφθη για την ρίψη της φωτοβολίδας που τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό κατά τα επεισόδια στο Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν τα ρούχα που φορούσε κατά την διάρκεια των επεισοδίων.

Τα είχε πλύνει για να εξαφανίσει αποδεικτικά στοιχεία

Πηγή: cnn.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα