06/09/202321:41

Σαρώνει την Αττική η κακοκαιρία Daniel: -Στο χάος η Αθήνα με πλημμύρες-Χείμαρροι οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης- Ήχησε το «112» – Περιορίστε τις μετακινήσεις

Ενεργοποίηση του 112 και στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Το 112 ήχησε και στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Daniel ζητώντας από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Σε εξέλιξη ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην περιοχή της Αττικής. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών.

. 112, Αττικη

Πνίγηκε η Αθήνα

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική, με την κακοκαιρία Daniel να μετατρέπει σε ποτάμια κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

Αδιανόητες εικόνες καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα, αφού πλημμύρισαν μετρό και ηλεκτρικός με αποτέλεσμα να κλείσει ο σταθμός Ευαγγελισμός.

Όλα αυτά μάλιστα, με ούτε 70 χιλιοστά βροχής! Σύμφωνα με τον χάρτη που κοινοποίησε το meteo, τα χιλιοστά που έπεσαν στο κέντρο της Αθήνας ήταν μεταξύ των 40 και έως 68 σε διάφορα σημεία της περιοχής

Ο χάρτης δείχνει το συνολικό ύψος υετού σε χιλιοστά όπως καταγράφηκε από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μέχρι τις 17:30.

Οι παραπάνω αριθμοί, που ήταν ικανοί να κάνουν την Αττική να «βουλιάξει» μέσα σε λίγες ώρες, αποτυπώνουν το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής στις περιοχές που βρέθηκαν στο «μάτι» της κακοκαιρίας.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο iEidiseis την Τρίτη 5/7 ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ύψος βροχής στη Ζαγορά Πηλίου έφτασε τα 900 χιλιοστά έως το απόγευμα της Τρίτης 5/9. Την ίδια ώρα, τα 750 mm έφτασε η βροχόπτωση στις γύρω περιοχές που βρέθηκαν εκτεθειμένες στην κακοκαιρία.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα