23/12/202321:48

Σε ρυθμό Χριστουγέννων η αγορά – Ανοιχτά την Κυριακή 24/12 τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ

Μετράμε πλέον αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και παρά το κύμα της ακρίβειας η κίνηση στην αγορά είναι ικανοποιητική. Σε αυτό συνέβαλαν το δώρο των Χριστουγέννων αλλά και το επιπρόσθετο βοήθημα στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν αυξημένες ανάγκες.

Οι τελευταίες αγορές σήμερα και αύριο αφορούν κυρίως τα δώρα των γιορτών κι αυτά που θα φέρει ο Άη Βασίλης. Οι προμήθειες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι έχουν γίνει ως επί το πλείστον τις προηγούμενες μέρες, είναι όμως κι αυτοί που περιμένουν μέχρι το τέλος να πέσουν οι τιμές.

Κορυφώνεται η κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά, δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Οι καταναλωτές, έσπευσαν από νωρίς το πρωί για να εφοδιαστούν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι και να επιλέξουν το κρέας της προτίμησης τους σε προσιτές τιμές.

Την τιμητική του φέτος, έχει το χοιρινό, καθώς η τιμή της γαλοπούλας πέταξε στα ύψη.

Σε ρυθμό Χριστουγέννων η αγορά – Ανοιχτά την Κυριακή 24/12 τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ
Οι τιμές στη Βαρβάκειο Αγορά

Γαλοπούλα: 10-12 ευρώ

Χοιρινό: 5-7 ευρώ

Γουρουνόπουλο: 10-12 ευρώ

Μοσχάρι: 8-12 ευρώ

Αρνί-κατσίκι: 9-12 ευρώ

Στην παραδοσιακή αγορά Καπάνι, οι Θεσσαλονικείς που φημίζονται για την ιδιαίτερη σχέση τους με το φαγητό, ψωνίζουν κάθε λογής κρέατα και γλυκά, για να μη λείψει τίποτα από το γιορτινό τραπέζι.

Τα Χριστούγεννα, το ενδιαφέρον των μικρών καταναλωτών στρέφεται στα παιχνίδια.

Αύριο, Παραμονή Χριστουγέννων, τα καταστήματα, θα είναι ανοιχτά, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, με τη λατέρνα και τους υπαίθριους μουσικούς να δίνουν τον τόνο στην εορταστική αγορά.

Επιμέλεια: Ειρήνη Βασάλου

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος, Έλενα Αποστολίδου, Χαρά Γιαννοπούλου

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα