07/07/202418:19

Σέρρες: Εντοπίστηκαν κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS σε πρόσφυγες στη δομή φιλοξενίας- Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών θα κάνει αναφορά στην Εισαγγελία

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών θα κάνει αναφορά στην Εισαγγελία – Πώς εντοπίστηκαν τα κρούσματα, ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις
Κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS εντοπίστηκαν σε πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην δομή φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες.

Την είδηση γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτη Καρίπογλου, και όπως έγραψε, τα άτομα αυτά εντοπίστηκαν θετικά έπειτα από σχετικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν, προκειμένου να αποκτήσουν άδεια για να εργαστούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αναφορά στην Εισαγγελία Σερρών για τα κρούσματα – «Υπήρξε πρόβλεψη για σωστή περίθαλψη των νοσούντων; Τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα από τις Αρχές;»

Όπως επισημαίνει ο κ. Καρίπογλου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών θα αποστείλει αναφορά στον εισαγγελέα ώστε να ερευνηθούν οι πιθανότητες δημιουργίας προβλημάτων στην δημόσια υγεία, αν υπάρχει πρόβλεψη για την σωστή περίθαλψη των νοσούντων αλλά επίσης και αν οι Αρχές τήρησαν τα σχετικά πρωτόκολλα όταν πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Η ανάρτηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου. Σερρών

«Τις τελευταίες ημέρες δεχτήκαμε έγκυρες πληροφορίες πως άτομα που φιλοξενούνται στη Δομή των Σερρών πάσχουν από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα [ηπατίτιδα, αλλά δυστυχώς και ιό HIV (AIDS)]. Οι άνθρωποι αυτοί βγήκαν θετικοί στις σχετικές εξετάσεις όταν θέλησαν να αποκτήσουν άδεια για να εργαστούν σε καταστήματα κλπ υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τις επόμενες ημέρες θα αποστείλουμε αναφορά στην Εισαγγελία Σερρών προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχει πρόβλημα για την δημόσια υγεία και κυρίως αν υπάρχει πρόβλεψη για την σωστή περίθαλψη των νοσούντων. Επίσης αν οι Αρχές τήρησαν τα σχετικά πρωτόκολλα όταν πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Δεν ελπίζουμε πολλά πράγματα σε ένα νομό που η αδιαφορία των «υπευθύνων» στοίχισε χιλιάδες ζωές κατά την πανδημία του Covid. Κανένας δεν ασχολείται, κανένας δεν νοιάζεται. Εμείς, με τις λίγες δυνατότητες που έχουμε και, αφού λάβαμε την σχετική πληροφορία, θα κάνουμε για ακόμη μια φορά το χρέος μας».

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα