11/11/202318:52

Σφοδρή επίθεση Κασσελάκη στους διαφωνούντες στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δώστε λύση τώρα για τις διαγραφές ή πάω σε δημοψήφισμα στα μέλη του κόμματος

Σε κλίμα μεγάλης έντασης, με αποδοκιμασίες, χειροκροτήματα και διακοπές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, επιτέθηκε ολομέτωπα στους διαφωνούντες του κόμματος, κατά την εισήγησή του στην κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή. 

Ολομέτωπη επίθεση στην εσωκομματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης εξαπέλυσε σφοδρά πυρά προς τους διαφωνούντες και έδωσε μια εβδομάδα προθεσμία στην Επιτροπή Δεοντολογίας να συνεδριάσει για τiς διαγραφές, παραμένοντας σταθερός στην απόφασή του για τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος.

«Το 41% δεν είναι επειδή οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι με τη ΝΔ. Είναι επειδή εμείς χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας προς την αποχή» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στην ηγεσία Τσίπρα, για να προσθέσει πως «επειδή δεν δώσαμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση ότι μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη ζωή τους. «Και πώς να τη δώσουμε, μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου;» διερωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης, κοιτάζοντας προς την μεριά του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Έφης Αχτσιόγλου, για να ακολουθήσει ένα δριμύ κατηγορώ προς την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως «κανείς από εσάς δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει Πέμπτη φάλαγγα της ΝΔ», ενώ υποστήριξε ότι «τέλος η κομματίλα, τέλος η καμαρίλα».

Τα βέλη προς την εσωκομματική αντιπολίτευση
Απευθυνόμενος τόσο στα στελέχη της Ομπρέλας, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Είναι η τελευταία φορά όσο θα είμαι Πρόεδρος, που τα εσωκομματικά απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Η τελευταία φορά! Ένας που λέει ότι το κόμμα είναι «επιθεώρηση», και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι «η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι ο νέος πρόεδρος «δεν ήρθε, τον φέρανε», ότι είναι Μπέπε Γκρίλο και Τραμπ, και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι θα κάνει νέο κόμμα, ανακοινώνει και τίτλο του νέου κόμματος στα κανάλια, και παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει αυθαίρετα το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο, και παραμένει στο κόμμα. Συντρόφισσες και σύντροφοι, αυτά τα στελέχη είναι στο δικό σας κόμμα. Πιστεύουν όλα αυτά για τον Πρόεδρο, τα στελέχη, τα μέλη, τους ψηφοφόρους και για το ίδιο τους το κόμμα, και δεν φεύγουν. Και το ερώτημα είναι αν αυτό το επιτρέπετε. Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί σε μερικά λεπτά ή έστω λίγες ώρες. Εδώ, στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τα στελέχη που προσβάλλουν εσάς, εμάς, που λένε UFO και followers τούς ψηφοφόρους μας, παραμένουν εβδομάδες μετά τις ύβρεις τους στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει ούτε μία λέξη αν και είχαν πολλές ευκαιρίες. Και επαναλαμβάνω: Εσείς αυτό το επιτρέπετε; Το δέχεστε; Αυτή είναι η βάση του προβλήματος. Κι εγώ θέλω λύση. Έχω μάθει στη ζωή μου να ψάχνω τη λύση. Και να τη βρίσκω. Θέλω λύση τώρα.Ποια η λύση όταν τα όργανα διστάζουν ή φαίνονται να διστάζουν να πάρουν αποφάσεις;»

«Κάποιοι έχουν πάρει την απόφασή τους και προαναγγέλλουν κόμμα. Νομίζουν ότι θα πάρουν 3% αλλά τα αριστερόμετρά τους θα καταγράψουν μηδέν. Οσο εκείνοι θα κάνουν δήθεν αριστερή πολιτική με τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες κι σάλτσες. Η πολιτική του πουμαρό. Η δική μας αριστερή πολιτική θα επαναφέρει το κράτος δικαίου, θα λύσει το στεγαστικό Θα φέρει δικαιώματα για όλους, όλες και όλα» είπε ακόμα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε διάλογο με τους παριστάμενους για το σκοτεινό διαδίκτυο λέγοντας «πάλι στο μυαλό μου είστε; Με τόσο μυαλό στο μυαλό μου θα έπρεπε να είστε 50% στις εκλογές. Νομίζετε ότι ο λαός είναι ηλίθιος; Τους καταδικάζω και δεν έχω καμία ανάγκη από αυτούς τους μηχανισμούς».

Όταν, δε, ο κ. Κασσελάκης είπε «κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει 5η φάλαγγα της ΝΔ» υπήρξε έντονη αντίδραση με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να φωνάζουν «αίσχος».

Σημεία της ομιλίας Κασσελάκη:

  • Θα φτιάξουμε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα επειδή σεβόμαστε την ψήφο τους. Ακούστε είναι στα χέρια μας να πείσουμε, είναι στα χέρια μας να κυβερνήσουμε. Η άποψή μου είναι ότι αυτό αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ και το πιο σημαντικό αυτό πιστεύω ότι αξίζει στην πατρίδα μας
  • Τέλος η καμαρίλα και η κομματίλα. Θέλετε να ακούσετε τι λέει η κοινωνία; Πηγαίνετε να την ακούσετε απροειδοποίητα.
  • Κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει 5η φάλαγγα της ΝΔ (σ.σ. ακούστηκαν φωνές αίσχος). Θα είμαστε ένα με έναν αντίπαλο την πιο ανάλγητη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών.
  • Μια λέξη για το τοξικό διαδίκτυο. Πάλι στο μυαλό μου είστε; Με τόσο μυαλό στο μυαλό μου θα έπρεπε να είστε 50% στις εκλογές. Νομίζετε ότι ο λαός είναι ηλίθιος; Τους καταδικάζω και δεν έχω καμία ανάγκη από αυτούς τους μηχανισμούς. Έχω ανάγκη από συνοδοιπόρους. Έχετε μπροστά έναν ανοιχτόμυαλο άνθρωπο. Συνεργαστείτε μαζί μου για να σας δείξω ότι το παρελθόν των συνεργασιών σας θα μείνει στο παρελθόν.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα