13/12/202319:08

Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 15 /12 στην κεντρική πλατεία Πύργου ενάντια στον Προυπολογισμό

Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 15 /12 στην κεντρική πλατεία Πύργου ενάντια στον Προυπολογισμό

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

15 ΔΕΚΕΜΡΒΗ στις 6:30 ΜΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Ο συνταξιούχοι όλης της χώρα μας, ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας γιατί:

Οι περικοπές όλων των κυβερνήσεων από το έτος 2010 σε όλα μας τα δικαιώματα είναι εδώ, καθώς και άλλες αποφάσεις, κάνουν τις συντάξεις πενιχρά επιδόματα και μαυρίζουν τη ζωή μας.

Είναι εδώ οι ατελείωτες περικοπές των συντάξιμων αποδοχών, οι περικοπές των δώρων μας, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας, η αύξηση των κρατήσεων για την υγεία κατά 6%- ακόμη και στους πεθαμένους, η αύξηση της συμμετοχής μας στα φάρμακα. Η μη  καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου 2015-2016, των  επικουρικών και δώρων. Η προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου που διατηρείται από την κυβέρνηση, παρά τις διακηρύξεις της για κατάργησή του. Η  αρπαγή δεκάδων δισεκατομμυρίων από τα ασφαλιστικά ταμεία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι οφειλές των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι περικοπές  στις συντάξεις μας μέσω της ακρίβειας, που τσακίζει το εισόδημά μας. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Τώρα, οι νέες «αυξήσεις» της τάξης του 3% που θα δώσει η κυβέρνηση από 1/1/2024 όπως αναγράφεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, καθώς και κάποια πενιχρά επιδόματα, τη στιγμή που οι τιμές απογειώνονται, θα επιφέρουν στις συντάξεις ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις, αφού θα επαναληφθούν τα ίδια με το 2023 φαινόμενα προς το χειρότερο.

Ετοιμάζεται νέο ασφαλιστικό με νέα επώδυνα μέτρα. Ήδη έχει δρομολογηθεί η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 74 χρόνια και η περικοπή της μίας από τις δυο εθνικές συντάξεις για όσους δικαιούνται και σύνταξης χηρείας.

Τα αποθεματικά του επικουρικού (ΕΤΕΑ) των παλαιών συνταξιούχων, μετά την νομοθέτηση του λεγόμενου ατομικού «κουμπαρά» στο ΤΕΚΑ, είναι στο τελείωμά τους και οι επικουρικές συντάξεις θα βρεθούν σε κίνδυνο το επόμενο διάστημα. 

Το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει. Τα δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας, βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης. Γιατροί και άλλοι υγειονομικοί συνταξιοδοτούνται, μαζικά παραιτούνται (το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλη έκταση). Κλινικές, μονάδες αδυνατούν να λειτουργήσουν ή υπολειτουργούν, ακόμα κλείνουν, ειδικά μηχανήματα νεοαγορασμένα και εγκατεστημένα δεν λειτουργούν ελλείψει ειδικευμένων γιατρών και άλλου προσωπικού.

Μπροστά σε αυτή την άθλια ζωή που μας έχουν επιβάλει καλούμαστε να δυναμώσουμε τους αγώνες μας μαζικά – δυναμικά από κοινού με τους εργαζόμενους τα παιδιά και τα εγγόνια μας  που έρχονται να εργασθούν και να ζήσουν σε χειρότερες συνθήκες από αυτές που εμείς ζήσαμε.

Όλοι στον αγώνα μαζικά μαχητικά, να νικήσουμε τον «εσωτερικό» εχθρό που δεν είναι άλλος από την μοιρολατρία, την απογοήτευση την λογική του δεν γίνεται τίποτα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

15 ΔΕΚΕΜΡΒΗ στις 6:30 ΜΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Ηλείας « Η ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ»

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ

Στο συλλαλητήριο που διοργανώνον τα εργατικά σωματεία και οι μαζικοί φορείς του Ν. Ηλείας

Συμπορευόμαστε με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και διεκδικούμε:

  • Οι συντάξεις μας να επανέλθουν στα προ της κρίσης επίπεδα
  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην Σύνταξη
  • Να δοθεί η 13η και η 14η σύνταξη
  • Αύξηση που να καλύπτει τον πληθωρισμό και την ακρίβεια

Όλοι οι συνταξιούχοι την Παρασκευή, 15/12 ώρα 18:30 στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΩΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα