02/09/202211:50

Σωματείο Εργαζομένων ΝΜ Αμαλιάδας: «Ποτέ δεν θα μπούμε στη λογική «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα»

Μόνο θλίψη προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις και τοποθετήσεις των συναδέλφων της Ν.Μ. Πύργου σχετικά με τις μετακινήσεις προσωπικού!!!! Πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους πως πρόκειται για εργαζόμενους που ανήκουν στη Ν.Μ Αμαλιάδας και δεν ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ. Απλά ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ !!!! Και πρόκειται μάλιστα για μερική επιστροφή αφού παραμένουν μετακινημένοι στη Ν.Μ. Πύργου 50 σχεδόν συνάδελφοι (από τους οποίους 20 είναι νοσηλευτές!)

Είναι τουλάχιστον γραφικοί οι ισχυρισμοί περί αναστολής λειτουργίας κλινικής COVID-19 με πρόφαση την επιστροφή των συναδέλφων. Άλλωστε πέραν των οργανικών θέσεων έχουν προσληφθεί εκατοντάδες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Φαίνεται πως ενοχλεί πολλούς η προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα, (όσο δύσκολη κι αν είναι)!!!! Φαίνεται πως η πολιτική υφαρπαγής προσωπικού έχει γίνει βίωμα στη συνείδηση κάποιων (απαράδεκτη και πρωτοφανής συνδικαλιστική και κοινωνική πρακτική).

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. που τουλάχιστον κατανοεί την αναγκαιότητα λειτουργίας της Ν.Μ. Αμαλιάδας. Είναι ΠΡΩΤΗ φορά που επιστρέφουν εργαζόμενοι!!!! Μετά από πολλά χρόνια αυθαίρετου πλιάτσικου, υποβάθμισης και κλείσιμο ολόκληρων κλινικών.

Ο νομός μας (όχι η πόλη μας), η κοινωνία έχει ανάγκη σωστών και ολοκληρωμένων παροχών υγείας. Και αυτό δεν θα επιτευχθεί ποτέ με πολιτικές κλεφτοπόλεμου. Άλλωστε κάποια στιγμή η δεξαμενή αυτή θα αδειάσει… Και τότε τί θα ζητάμε? Να κλείσει το Ρίο για να μπορέσει να λειτουργήσει η Ν.Μ. Πύργου!!!! Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, αλλά επιβάλλεται μέσα από την αλληλεγγύη και τη συνεργασία να αποτρέψουμε τις πολιτικές υποβάθμισης, εξαθλίωσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. Έχουμε πολλές φορές προτείνει τη δημιουργία κοινού μετώπου από τους εργαζόμενους όλων των Νοσοκομείων του νομού μας. Με κοινές μάλιστα συνεδριάσεις και δράσεις των Σωματείων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε πράγματα, να έχει η κοινωνία μας την περίθαλψη που δικαιούται και της ανήκει. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ !!!!

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε διεκδικώντας από την πολιτεία μόνιμες προσλήψεις και αύξηση των δαπανών για τη Δημόσια Υγεία. Ποτέ δεν θα μπούμε στη λογική «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» αγνοώντας πως έτσι γρήγορα έρχεται η δικιά μας σειρά !!!! Άλλωστε πού οδήγησε η μέχρι σήμερα τέτοιου είδους πολιτική?

ΤΟ Δ.Σ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα