28/04/202415:08

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας: Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση Τετάρτη 1η ΜΑΗ στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πύργου

Η 1η Μάη είναι η μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι μέρα που τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.

Η 1η Μάη ΔΕΝ είναι κινητή εορτή όπως προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση.

ΔΕΝ είναι αργία και βόλτες στην εξοχή.

ΕΙΝΑΙ η ημέρα που γιορτάζει η εργατική τάξη.

ΕΙΝΑΙ Απεργία!!

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση που ακολουθεί πιστά τις εντολές του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να ορίσει ποια μέρα θα την γιορτάσουμε.

Αυτή την ημέρα – σύμβολο, συνάδελφοί μας έδωσαν και την ίδια τους την ζωή διεκδικώντας το 8ωρο. Διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα.

Κατακτήσεις που χωρίς ντροπή η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ κ.α. πέταξε στο καλάθι των αχρήστων.

Εργασιακές σχέσεις λάστιχο, 13ωρο, σύνταξη στα 74, επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, και πολλά άλλα, στο όνομα του ανταγωνισμού και της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών ομίλων που είδαν όλα αυτά τα χρόνια τα κέρδη τους να εκτοξεύονται.

Δεν θέλουμε αυτό το μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Την 1η Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και παλεύουμε για

● Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.

● Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.

● Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.

● Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

● Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση Τετάρτη 1η ΜΑΗ στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πύργου

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα