23/05/202414:48

Σωματείο Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων ΠΕ Ηλείας: Στο επίκεντρο τα ζητήματα προσβασιμότητας στην πόλη του Πύργου στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή

Μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση είχαν το πρωί της Τετάρτης ο Πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π Ε Ηλείας & Μέλος του Δ Σ της ΠΟΜΑΜΕΑ Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπανικολόπουλος. και ο Ταμίας του Σωματείου Γιάννης Πετρόπουλος με τον Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βασίλη Παναγόπουλο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν για μία ακόμα φορά τα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με ζητήματα πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία στην πόλη του Πύργου. Όπως τονίστηκε, είναι αναγκαία η αύξηση των θέσεων στάσης και στάθμευσης των Ατόμων με Αναπηρία, σε ορισμένα σημεία της πόλης του Πύργου. Ειδικότερα οι εκπρόσωποι του Σωματείου ζήτησαν να υπάρξουν δύο ακόμα θέσεις στάσης στάθμευσης στην οδό Κοκκίνου από μία που υπάρχει σήμερα καθώς δύο φορές την εβδομάδα συνεδριάζει η επιτροπή ΚΕΠΑ και είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι με αναπηρία από τη μία θέση η οποία υπάρχει ενώ παράλληλα υπήρξε αίτημα διόρθωσης της επικίνδυνης ράμπας που υπάρχει επί του δρόμου.

Παράλληλα ζητήθηκε η δημιουργία μίας θέσης στάσης- στάθμευσης πλησίον της τράπεζας Πειραιώς, ενώ ζητήθηκε να υπάρξουν δύο ακόμα θέσεις στο Κατάλοκο, για τους ανθρώπους με αναπηρία. Τέλος τέθηκε και η ανάγκη αύξησης των θέσεων πλησίον της κεντρικής πλατείας Πύργου- κάτι το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων μηνών –όπως άλλωστε ορίζεται και από τη σχετική μελέτη ανάπλασης της περιοχής.

444925032 1649687835856248 2928138679817859171 n

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, με την Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή αλλά και τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Παναγόπουλο να κατανοούν την ανάγκη που υπάρχει.


Κατά την διάρκεια της συνάντησης τα μέλη του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π Ε Ηλείας ζήτησαν την συνδρομή του Δήμου Πύργου κατά την ημέρα εγκατάστασης του ειδικού μηχανήματος –seatrac στη περιοχή Πλάκες Κατακόλου, το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Σωματείου Παραπληγικών στις αρχές Ιουνίου.


Οι κκ. Παπανικόλόπουλος και Πετρόπουλος ευχαρίστησαν για τη συνεργασία τους κκ. Καννή και Παναγόπουλο, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν συνέργιες προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν στο σύνολο τους, οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης του Πύργου.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα