15/02/202015:30

Στη Γαλλία ο πρώτος νεκρός από τον κοροναϊό στην Ευρώπη – Πρόκειται για ηλικιωμένο Κινέζο, νοσεί και η κόρη του σε απομόνωση σε νοσοκομείο – Σε 1.400 τα θύματα παγκοσμίως

Νοσεί και η κόρη του η οποία βρίσκεται στο νοσοκομείο σε απομόνωση

Ένας ηλικιωμένος κινέζος τουρίστας, ο οποίος είχε μολυνθεί με τον κοροναϊό και νοσηλευόταν στη Γαλλία, πέθανε, γεγονός που τον καθιστά το πρώτο θύμα του covid – 19 στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα η γαλλίδα υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν.

Ο 89χρονος Κινέζος που κατέληξε στη Γαλλία είναι «ο πρώτος νεκρός (από τον κοροναϊό) εκτός Ασίας και ο πρώτος στην Ευρώπη», υπογράμμισε η υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο κινέζος τουρίστα ταξίδεψε στη Γαλλία με την κόρη του η οποία νοσεί επίσης από τον ιό και βρίσκεται στο νοσοκομείο σε αυστηρά μέτρα απομόνωσης ωστόσο η κατάσταση της «δεν εμπνέει ανησυχία» σύμφωνα με το lefigaro.fr.

Η Γαλλία έχει καταγράψει 11 κρούσματα του ιού από τα συνολικά 63.851 που υπάρχουν παγκοσμίως. Η μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων σημειώνεται στην Κίνα. Η επιδημία έχει σκοτώσει σχεδόν 1.400 ανθρώπους.

Μέχρι στιγμής μόνο τρεις θάνατοι από τον κοροναϊό έχουν σημειωθεί εκτός της ηπειρωτικής Κίνας: στις Φιλιππίνες, στο Χονγκ Κονγκ και στην Ιαπωνία.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα