01/02/202419:15

Στη μνήμη του Άλκη Καμπανού: Τρισάγιο στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 19χρονος στη Θεσσαλονίκη- «Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου» η 1η Φεβρουαρίου

Τρισάγιο στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, που δολοφονήθηκε με οπαδικά κίνητρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα (1/2) στο σημείο όπου είχε πέσει νεκρός ο 19χρονος στη Θεσσαλονίκη. Επίσης σήμερα, η 1η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως «Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου».

Το τρισάγιο τελέστηκε δύο χρόνια μετά την άγρια δολοφονία, με πρωτοβουλία του Α.Σ. ΑΡΗΣ.

«Οι δολοφόνοι δεν ανήκουν στον αθλητισμό, στην κοινωνία, οπουδήποτε»

Ποδοσφαιριστές του Άρη, φίλαθλοι της ομάδας και πολίτες βρέθηκαν στην οδό που έχει μετονομαστεί σε Αλκιβιάδη Καμπανού και άφησαν ένα λουλούδι τιμώντας τη μνήμη του 19χρονου.

«Καλούμε τους φίλους του ΑΡΗ κι όχι μόνο, να δώσουν το “παρών” για να τιμήσουν τη μνήμη του Άλκη και να στείλουν ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα, ότι οι δολοφόνοι δεν ανήκουν στον αθλητισμό, στην κοινωνία, οπουδήποτε. Ποτέ ξανά…» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Α.Σ.

Στη μνήμη του Άλκη: Καθιερώνεται «Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου» η 1η Φεβρουαρίου

Την καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως «Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου» ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο και της τροπολογίας που έχει καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποφράδα μέρα για τον αθλητισμό

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι «σήμερα, είναι μια αποφράδα ημέρα για τον αθλητισμό καθώς δύο χρόνια από την 1η Φεβρουαρίου από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού (1.2.2022) τα έφερε έτσι η τύχη το Κοινοβούλιο να συζητά αυτό το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας» και πρότεινε την καθιέρωση της 1η Φεβρουαρίου να καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου,

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι δυστυχώς, «ο κύκλος αίματος δεν έκλεισε με την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, είχαμε μετά τις δολοφονίες του Μιχάλη Κατσουρή, του Γιώργου Λυγγερίδη, και πρέπει να δείξουμε όλοι, ενωτικά, ότι είμαστε μια γροθιά απέναντι στην βία. Αυτό εκφράζεται σήμερα από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Και ελπίσουμε να ισχύσει αυτό που είπατε και τότε, αυτό το “Ποτέ Ξανά”».

Σημαντική στιγμή

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος ανέφερε πως «αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το ελληνικό Κοινοβούλιο, εγώ σε αυτή τη δεύτερη θητεία μου στη Βουλή δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει δεκτή τροπολογία της Αντιπολίτευσης από την Κυβέρνηση, και αυτό δείχνει τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων -ανεξάρτητα από αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις- να παλέψουμε όλοι μαζί στο μέτρο του δυνατού για να αντιμετωπίσουμε αυτό το τέρας της βίας».

Πηγή: Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα