17/08/202317:14

Στην Ηλεία αρχές Σεπτεμβρίου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Θ’ ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Πύργου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης- Θα παραμείνει από τις 2 έως 6 Σεπτεμβρίου – Έρχεται με τιμές αρχηγού κράτους

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχεται η κοινωνία της Ηλείας το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος θα παραμείνει στον νομό μέχρι τις 6 του μηνός.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αφιχθεί, βάσει του προγράμματος, στις 10 το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, όπου θα γίνει δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους. Μία ώρα μετά θα μεταβεί στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όπου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στα Λεχαινά θα γίνει η επίσημη δοξολογία, παρουσία και του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, Αθανασίου.

Στις 11:45 της ίδια μέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Δημαρχείο στα Λεχαινά, όπου και θα λάβει χώρα η τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα προς τιμήν του, στην Κυλλήνη.

Στις 8 το απόγευμα του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αφιχθεί στον Πύργο, όπου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο θα λάβει χώρα η τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη, ενώ αμέσως μετά, στην πλατεία «Σάκη Καράγιωργα» του Πύργου χορευτικά σύνολα θα αποδώσουν παραδοσιακούς χορούς.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα παραστεί στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πύργο και αμέσως μετά θα επισκεφθεί διαδοχικά την έδρα της ΠΕ Ηλείας και το Μητροπολιτικό Μέγαρο. Η Ιερά Μονή της Σκαφιδιάς θα αποτελέσει στις 8 το βράδυ τον επόμενο σταθμό του.

Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχοντας σε περιβαλλοντική ημερίδα, ενώ το απόγευμα θα ξεναγηθεί στην πόλη του Πύργου.

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί ιερούς ναούς στην Ηλεία, ενώ την επόμενη ημέρα και ύστερα από την ξενάγησή του στα Κτήματα Μερκούρη και Μπριτζίκι θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας για το Πατριαρχείο.

ΠΗΓΗ: Pelop.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα