14/04/202118:44

Στήριξη δράσεων σύγχρονου πολιτισμού στην Ηλεία: Συνάντηση Αυγερινοπούλου με τον Υφυπ. Σύγχρονου Πολιτισμού

Συνάντηση Αυγερινοπούλου με τον Υφυπ. Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Γιατρομανωλάκη

Ιδιαίτερα παραγωγική για την ανάδειξη και τη στήριξη δράσεων σύγχρονου πολιτισμού στην Ηλεία ήταν η συνάντηση εργασίας της Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για τα θέματα σύγχρονου πολιτισμού, κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Η κα Βουλευτής παρουσίασε διεξοδικά στον κ. Υφυπουργό το πλούσιο κεφάλαιο σύγχρονου πολιτισμού της Ηλείας, το οποίο ενδυναμώνεται μέσω των ποικίλων καλλιτεχνικών και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας, εκφρασμένων μέσω των ωδείων, των καλλιτεχνικών, θεατρικών, χορευτικών, μουσικών και μουσικοχορευτικών συνόλων και ομάδων, αλλά και των σημαντικών λαογραφικών μουσείων. Ο κ. Υφυπουργός, ευρισκόμενος χρόνια στο χώρο του πολιτισμού, πράγματι ήταν ενήμερος για τους ανθρώπους και τη δράση στην Ηλεία και αναφέρθηκε ειδικότερα σε ξεχωριστές δράσεις που γίνονται στην Ηλεία, όπως χαρακτηριστικά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

avgerinopoulou giatromanolakis2

Ακολούθησε μια γόνιμη συζήτηση για τις δράσεις που χρηματοδοτεί το Υπουργείο Πολιτισμού, τις αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί προς χρηματοδότηση σε προσκλήσεις του ΥΠΠΟΑ, αλλά και για τις νέες προσκλήσεις που θα ανοίξουν στο προσεχές μέλλον. Η κα Βουλευτής αιτήθηκε τη στήριξη των πολιτισμικών ομάδων και συλλόγων του Ν. Ηλείας, αλλά και την ανάδειξη του σύγχρονου πολιτισμού σε συνδυασμό με την τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας. Ειδικότερο σημείο συζήτησης αποτέλεσαν και οι κομβικές δράσεις για το σύγχρονο πολιτισμό, όπως την ανάδειξη της παραδοσιακής ενδυμασίας με σύγχρονο τρόπο, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα αποτελέσουν μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης και αναζωογόνησης των περιοχών, συνεισφέροντας στο εμπόριο, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα