21/10/202114:34

Στήριξη στους ελαιοτριβείς στην αφετηρία μιας προβληματικής ελαιοκομικής χρονιάς- Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου στην Π.Ε Ηλείας

Στήριξη στους ελαιοτριβείς στην αφετηρία μιας προβληματικής ελαιοκομικής χρονιάς
*Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου στην Π.Ε Ηλείας

Σε μια από τις πιο δύσκολες ελαιοκομικές περιόδους των τελευταίων χρόνων λόγω των προβλημάτων που έχουν προκαλέσει στην παραγωγή οι παγετοί του περασμένου Μαρτίου και οι καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου με εκπροσώπους ελαιοτριβέων από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.
Στο κάλεσμα του αντιπεριφερειάρχη ανταποκρίθηκαν οι πρόεδροι των συλλόγων Δημήτρης Νικολακόπουλος και Νίκος Βασιλακόπουλος καθώς και ελαιοτριβείς μέλη των συλλόγων Κωνσταντίνος Κλωνάρης, Βασίλης Κουφωλιάς, Βασίλης Γιαννόπουλος, Νικολία Πρασσά και Μιλτιάδης Ψαρρός.

Κυρίαρχο ζήτημα στην σύσκεψη ήταν η διαφαινόμενη μειωμένη παραγωγή λόγω της ακαρπίας από τους παγετούς που έπληξαν τα δέντρα στην ανθοφορία όπου θα έχει αρνητικό πρόσημο στην λειτουργία των ελαιοκομικών μονάδων. Συμφωνήθηκε γι αυτό τον λόγο να κλειστεί ραντεβού στο υπουργείο Οικονομικών με τον αναπληρωτή υπουργό Θεόδωρο Σκυλλακάκη προκειμένου να τεθούν ζητήματα για την στήριξη των μονάδων που έχουν τις έδρες τους στις πυρόπληκτες περιοχές καθώς επίσης και για άλλα φορολογικά θέματα σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πελάτες τους ελαιοπαραγωγούς.

Ο κ Βασιλόπουλος ζήτησε από τους ελαιοτριβείς να προσέξουν ιδιαίτερα την διαχείριση των αποβλήτων των μονάδων τους και να αντιμετωπίσουν τα όποια λειτουργικά ζητήματα υπάρχουν ώστε με το άνοιγμα το πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου οι αγρότες να προσέρχονται απρόσκοπτα για την επεξεργασία του προϊόντος τους.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ Βασιλόπουλος τόνισε: « Είναι μια δύσκολη ελαιοκομική χρονιά με τα προβλήματα που είναι ήδη γνωστά με την ακαρπία και τις πυρκαγιές. Είχα με τους εκπροσώπους των συλλόγων μια εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν τις μονάδες τους με σκοπό να βελτιώσουμε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους αγρότες ελαιοπαραγωγούς μας αλλά και να διαφυλάξουμε σε υψηλά στάνταρ την ποιότητα του ελαιολάδου μας.»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα