12/12/202116:32

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Στο πάνθεο των Ηρώων ο Χαράλαμπος Καραγκούνης -Κηδεύτηκε με τιμές στην Αρχαία Ολυμπία παρουσία του Υφ. Εθν. Άμυνας Ν. Χαρδαλιά (photos)

Στο πάνθεο των Ηρώων ο Χαράλαμπος Καραγκούνης

-Κηδεύτηκε με τιμές στην Αρχαία Ολυμπία παρουσία του Υφ. Εθν. Άμυνας Ν. Χαρδαλιά

 

Η γη της Αρχαίας Ολυμπίας δέχθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου τα οστά του ήρωα Χαράλαμπου Καραγκούνη, Ανθυπασπιστή του Ελληνικού Στρατού, που έπεσε στο καθήκον κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Στην τυλιγμένη με τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου λάρνακα με τα οστά του ήρωα, που τη μετέφεραν στην τελευταία του κατοικία αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές στρατιωτικό άγημα της ΣΕΤΤΗΛ και η μπάντα της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου (Μεραρχία Πεζικού). H νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχαίας Ολυμπίας προεξάρχοντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, πλαισιωμένου από ιερείς της περιοχής, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

All-focus

Ο κ. Γερμανός τόνισε ότι η ζωή του Χαράλαμπου Καραγκούνη υπήρξε ηρωική και τώρα βρίσκεται ανάμεσα στους άλλους ήρωες στον ουρανό. «Θα σε θυμόμαστε πάντοτε και θα σε μιμούμεθα στον ηρωισμό και στην αγάπη προς την πατρίδα και τον συνάνθρωπο», κατέληξε ο Μητροπολίτης.

All-focus

Ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ, Αντισυνταγματάρχης κ. Ιωάννης Μπλούνας εκφώνησε το βιογραφικό του ήρωα και ακολούθησε επικήδειος από την αδελφή του Χαράλαμπου Καραγκούνη, Αγγελική Καραγκούνη: «Το φέρετρο αυτό, καλυμμένο με την Ελληνική και Κυπριακή σημαία, δεν μπορεί να χωρέσει την απειροσύνη και το μεγαλείο της θυσίας σου», τόνισε χαρακτηριστικά, καταθέτοντας με συγκινησιακή φόρτιση το βιωματικό βάρος της οικογένειας από τη μακροχρόνια αναζήτηση του δικού τους ανθρώπου.

All-focus

Ο αναπληρωτής Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Χαράλαμπος Σπηλιόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων στον επικήδειό του: «Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την μετονομασία ενός δρόμου της πόλης μας σε οδό Χαράλαμπου Καραγκούνη, όπως θα κάνουμε και για τον συμπολεμιστή σου από το Πουρνάρι, Δημήτρη Θανόπουλο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να συνεισφέρουμε στους οικείους σου ώστε η περηφάνειά τους να εκτοπίσει τη θλίψη και το σπαραγμό τους. Και εσύ θα είσαι παντοτινά σύμβολο ηρωισμού για τους ζωντανούς συναδέλφους και συμπατριώτες σου και του συνόλου των συνδημοτών σου σε όλο το γεωγραφικό φάσμα του Δήμου μας. Γιατί δεν δίστασες να πολεμήσεις για το έθνος, για την πατρίδα, μαζί με τόσους λίγους εναντίον τόσο πολλών και δυστυχώς και ατυχώς με αφύλαχτα νώτα. Και μόνο αυτό φτάνει να σε στεφανώσουμε σήμερα με το στεφάνι των αθανάτων».

All-focus

Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Αδήλωτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Τραγωδίας Κύπρου, κα Μαρία Καλμπουρτζή, στον επικήδειό της τόνισε μεταξύ άλλων: «Αναμετρήθηκες με την Αθανασία και κατέκτησες τη Δόξα. Γιατί η δική σου αυταπάρνηση και λεβεντιά είναι προνόμιο λίγων και εκλεκτών. Ακολούθησες τη δική σου σύντομη μα ηρωική διαδρομή και κατέληξες στη μεριά των ηρώων του Έθνους μας». Επικήδειους ακόμη εκφώνησαν, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Πολεμιστών &Τραυματιών Κύπρου 1974 κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας κ. Παναγιώτης Μαντάς.

All-focus

Χαρδαλιάς: Η θυσία του είναι η δική μας ελευθερία

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε. «Η θυσία του είναι η δική μας ελευθερία. Και η τόλμη του είναι η δική μας παρακαταθήκη. Παραμένει αθάνατος μαζί με όλα τα υπόλοιπα παλικάρια μας και είναι ευθύνη της Πολιτείας να αναζητήσει και να φέρει πίσω στην πατρίδα όλους όσους βρίσκονται ακόμα εκεί και φιλοξενούνται στην κυπριακή γη.

Μετά την τελετή η πομπή κατευθύνθηκε στο νεκροταφείο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου τα οστά του Χαράλαμπου Καραγκούνη ενταφιάστηκαν στον οικογενειακό τάφο, με το άγημα του Στρατού να αποδίδει τιμές με βολές στον αέρα, όπως είθισται σε κηδείες ηρωικώς πεσόντων. Παρόντες στην τελετή, εκτός των προαναφερόμενων, ήταν ο Βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ολυμπιακών θεμάτων κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Σωτήρης Παπαηλιού, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης, ο Διοικητής της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου, Υποστράτηγος  κ. Λεωνίδας Γιοβάνης, ο Διοικητής του ΚΕΑΤ Ανδραβίδας, Σμήναρχος κ. Νικόλαος Κοκκώνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Παναγιώτης Μάνδαλος, ο Διοικητής της Π.Υ. Πύργου κ. Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ο Δασάρχης Ηλείας κ. Παναγιώτης Λάττας, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανώτεροι αξιωματικοί του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι φορέων, κ.α.

Στεφάνια μεταξύ άλλων κατέθεσαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Πανελλήνια Επιτροπή Αδήλωτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Τραγωδίας Κύπρου.

 

All-focus
All-focus

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα