Στο ΠΔΕ το β΄ τμήμα του Κάθετου Άξονα Ξάνθη
19/06/201919:36

Στο ΠΔΕ το β΄ τμήμα του Κάθετου Άξονα Ξάνθη

[ad_1]

Υπογράφηκε σήμερα η ένταξη του έργου “Κάθετος ‘Αξονας 70 Εγνατίας Οδού Ξάνθης-Εχίνος-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα: Τμήμα Μελίβοια-Δημάριο”, ύψους 40.500.000 ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο fb ο υφυπουργός Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννακίδης: “εξασφαλίζουμε σήμερα τους πόρους για τη συνέχιση ενός ακόμη μεγάλου, σημαντικού και απαραίτητου έργου, μέσα από τη στενή συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και την Εγνατία Οδό Α.Ε. ως φορέα υλοποίησης. Η κυβέρνηση που έχει ολοκληρώσει όλες τις μεγάλες υποδομές της χώρας, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, ένα ακόμη σημαντικό έργο του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου, η κατασκευή του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει από το 2018.

Πρόκειται για έναν οδικό άξονα που έχει κρίσιμη σημασία, τόσο για τη σύνδεση της περιοχής της Ξάνθης και της Περιφέρειας ΑΜΘ με την ευρύτερη Βαλκανική, ως τμήμα ενός πανευρωπαϊκού διαδρόμου για τις εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές, όσο και για τους κατοίκους της Ξάνθης και της ορεινής περιοχής, προκειμένου να χρησιμοποιούν ένα ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο.

Πρόκειται για το δεύτερο τμήμα του – υπό κατασκευή – κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού από την Ξάνθη προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή του τμήματος “Μελίβοια-Δημάριο”, μήκους 10,64 χιλιομέτρων και συγκεκριμένα στα υποτμήματα:

1) “Παράκαμψη Μελιβοίων” μήκους 2,24 χλμ., που παρακάμπτει τον οικισμό από τα δυτικά και συνδέεται με δύο ισόπεδους κόμβους.

2) “Μελίβοια-Δημάριο” μήκους 8,24 χλμ., που αφορά στη βελτίωση και διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού.

Περιλαμβάνει επίσης τους ισόπεδους κόμβους Κοτύλης και Δημαρίου, 5 γέφυρες συνολικού μήκους 396 μέτρων και μία Άνω Διάβαση για την αποκατάσταση της οδού προς το Δημάριο.

Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται οι αναγκαίες δαπάνες για απαλλοτριώσεις και μετατοπίσεις δικτύων κοινής ωφέλειας, καθώς και εργασίες αρχαιολογίας”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα