Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Πικραμμένος και Μαρκουλάκης – News.gr
19/06/201920:19

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Πικραμμένος και Μαρκουλάκης – News.gr

[ad_1]

Τηλεοπτική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δελτίο του Star

Στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα, φιλοξενήθηκε απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε αρχικά στις τρέχουσες εξελίξεις των εθνικών θεμάτων.

«Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις ενάντια στην Τουρκία. Πρέπει να υπάρχει ενιαία γραμμή και σε συνεννόηση με την Κύπρο ώστε να καταλάβει η Τουρκία ότι τέτοιες προκλήσεις δεν μπορεί να μείνουν αναπάντητες.

Είναι επιβεβλημένο να υπάρχει ένας ξεκάθαρος οδικός χάρτης για το πώς θα κινηθούμε σωστά ώστε να στείλουμε μήνυμα στην Τουρκία ότι αυτή η προκλητικότητα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Η κατάσταση έχει τη σοβαρότητά της αλλά δεν πρέπει να τη δραματοποιούμε. Να αφήσουμε τα θέματα εξωτερικής πολιτικής έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Αν ο κ. Τσίπρας κρίνει ότι υπάρχουν ζητήματα για να με ενημερώσει, είναι στο χέρι του να το κάνει».

Πριν τρεισήμισι χρόνια έλαβα εντολή για ανανέωση στην παράταξή μας ώστε να ενταχθούν νέα πρόσωπα. Μέσα από αυτήν την επώδυνη διαδικασία, 7/10 υποψήφιους πολιτεύουνται για πρώτη φορά. 42 προέρχονται από το μητρώο στελεχών. Έχουμε ανανεωμένα ψηφοδέλτια που σηματοδοτούν τη ΝΔ του μέλλοντος. Η ευθύνη περνά στους συμπολίτες μας πλέον.

Για το επικρατείας, επικεφαλής θα είναι ο Παναγιώτης Πικραμμένος που με το κύρος του έχει να προσφέρει πολλά στη Βουλή. Στην τελευταία τιμητική θέση, θα είναι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ένας από τους καλύτερους καλλιτέχνες της γενιάς του.

Αύξηση του κατώτατου μισθού- Καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου

Στη συνέχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κόμματος, στη δομή του υπ. συμβουλίου καθώς και σε θέματα για την οικονομία και την ανάπτυξη.

Σφικτή και ευέλικτη δομή θα έχει το υπουργικό Συμβούλιο της ΝΔ δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ ανέφερε πως σε θέσεις που χρειάζονται τεχνοκράτες θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί.

«Θα ζητήσω από τους συμπολίτες που δεν μας ψήφισαν να δουν το συνολικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε την Παρασκευή και να μας αξιολογήσουν».

«Θα μειώσω τη φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων. Θέλω να επενδύουν στη χώρα. Ο πλούτος και η ευημερία των επιχειρήσεων να μοιράζεται με τους εργαζόμενους. Θα δώσουμε φορολογικά κίνητρα. Πρέπει οι εργαζόμενοι να αισθάνονται συμμέτοχοι στην ευημερία της επιχείρησης. Η υγιής επιχειρηματικότητα πρέπει και να δίνει πίσω στην κοινωνία.

Η ανάπτυξη χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για αυτό χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή εντολή. Είναι πρώτη φορά που οι εκλογές αντιμετωπίζονται τόσο θετικά από τις αγορές.

Το κόστος δανεισμού έχει πέσει πολύ ώστε να μας δίνει ρευστότητα. Στόχος η μείωση της φορολογίας, να σαρώσουμε τα εμπόδια και να γίνει η Ελλάδα ένας φιλικός τόπος για επενδύσεις. Είμαστε μπροστά σε μία επιχειρηματική άνοιξη της ελληνικής οικονομίας.

Είμαι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο του ΑΕΠ, σε δύο χρόνια θα έχει φθάσει τα 750 ευρώ. Σκοπός μας να επαναφέρουμε τα τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα. Αργότερα θα έρθει και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Δεν μπορούν να γίνουν όλα από την αρχή. Θα κάνουμε μία αξιολόγηση των δαπανών του δημοσίου. Θέλουμε να κάνουμε στοχευμένες προσλήψεις. Θα γίνουν προσλήψεις 1.500 αστυνομικών που θα στελεχώσουν την ομάδα Δίας, που θα επαναστελεχώσουν την ομάδα Δέλτα ώστε να έχουν και πάλι παρουσία στις γειτονιές μας.

Η τελική μείωση του ΦΠΑ σε 11% και 22% αφορά το δεύτερο ήμισυ της τετραετίας μας».

Σχετικά Tags
Νέα Δημοκρατία Κυριάκος Μητσοτάκης Εθνικές εκλογές 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα