09/12/202123:51

Στο βαθύ κόκκινο η μισή Ελλάδα, ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τον δείκτη θετικότητας – Δείτε τους χάρτες του ECDC

Η Ελλάδα βρίσκεται και στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σε σχέση με τα τεστ ανά 100.000 κατοίκους

Στο «βαθύ κόκκινο», όπως μαρτυρούν οι χάρτες πανδημίας, παραμένει η μισή Ελλάδα, ωστόσο ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τον δείκτη θετικότητας.  Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), έδωσε στη δημοσιότητα τους δικούς του χάρτες που αποτυπώνουν την πορεία της πανδημίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η μισή Ελλάδα είναι στο «βαθύ κόκκινο», με ελάχιστα σημεία να είναι «πράσινα» (μερικά νησιά στο Αιγαίο και στο Ιόνιο).

ecdc
ecdc2
Στον χάρτη αποτυπώνονται για κάθε Περιφερειακή Ενότητα/Δήμο:

-ο επταήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους
-ο δείκτης θετικότητας (%)

-η εμβολιαστική κάλυψη (όπως προκύπτει από την διαθέσιμη πληροφορία διαμενόντων εντός της Περιφερειακής Ενότητας), καθώς και η εβδομαδιαία τάση (ανοδική, πτωτική ή σταθερή).

Θετική για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα είναι η εικόνα που αποτυπώνει ο χάρτης του ECDC σε σχέση με τον δείκτη θετικότητας. Ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω από 1% σε όλη την Ελλάδα. Εξαίρεση αποτελούν Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, όπου η θετικότητα είναι στο 1% με 3,9%.

ecedc3
ecdc4

Η Ελλάδα βρίσκεται και στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σε σχέση με τα τεστ ανά 100.000 κατοίκους. Όπως φαίνεται, η χώρα μας είναι στο «βαθύ πράσινο», όπως για παράδειγμα η Πορτογαλία, οι περισσότερες περιοχές της Γαλλίας, η Δανία, η Ισλανδία κ.ά.

prototghema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα