01/09/202214:39

Στον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης ο Ιστορικός – Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος

Του παρέδωσε το βιβλίο – λεύκωμα για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην Ηλεία

Τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης επισκέφθηκε ο Ιστορικός – Συγγραφέας και Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου Θεόδωρος Λάμπρος.

Ο Θεόδωρος Λάμπρος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα όπου του παρέδωσε το βιβλίο – λεύκωμα «Γεγονότα και άγνωστες πτυχές που σημάδεψαν την Ηλεία κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821» -την πρώτη επίσημη έκδοση του Δήμου Πύργου για τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα στην Ηλεία.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ θερμό κλίμα ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας ευχαρίστησε τον Θεόδωρο Λάμπρο για αυτή την πρωτοβουλία τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «επιστήμονες σαν τον αγαπητό Θεόδωρο Λάμπρο τιμούν και αναδεικνύουν την τοπική μας ιστορία. Είναι πολύ θετικό που ένας νέος και αξιόλογος επιστήμονας όπως ο Θεόδωρος Λάμπρος έγραψε αυτό το αξιόλογο ιστορικό πόνημα που αφορά την Ηλεία κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Τον ευχαριστούμε θερμά για την όμορφη πρωτοβουλία του και θα είμαστε αρωγοί σε τέτοιες ενέργειες και δράσεις που προάγουν και αναδεικνύουν την ιστορία μας».

«Να αναδείξουμε την τοπική μας ιστορία»

Με την σειρά του ο Ιστορικός –Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα για τα καλά του λόγια προς το πρόσωπό του, τόνισε ότι «σκοπός αυτής της έκδοσης είναι να αναδείξουμε και να προβάλουμε την τοπική μας ιστορία. Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι η σημαντικότερη κατ’ εμέ περίοδος της Ελληνικής μας ιστορίας και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αυτό το βιβλίο αποτελεί την πρώτη επίσημη έκδοση για τον Δήμο Πύργου όπου είχα την ευκαιρία ως Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου να το συγγράψω εγώ. Με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα μας συνδέει μια φιλία χρόνων και πήρα την πρωτοβουλία να του δώσω αντίτυπα αυτής της έκδοσης ώστε να τα έχει ο ιστορικός Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αλλά και ο ίδιος προσωπικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Λέντζας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Θεόδωρο Λάμπρο για μελλοντικές εκδηλώσεις που αφορούν το 1821 και να ανταλλάξουν απόψεις για το πως μπορούν αυτές να υλοποιηθούν.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα