15/06/202220:23

Στον Κ. Μητσοτάκη πήγε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας για τον αυτοκινητόδρομο Πύργος- Καλό Νερό-Τσακώνα

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε χτες Τρίτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και εκτός των άλλων έθεσε στο Μέγαρο Μαξίμου το θέμα του δρόμου Πύργος – Καλό Νερό –Τσακώνα. Αυτός ο δρόμος έχει γίνει τελευταία αφορμή για να ενωθεί η Ηλεία με την Μεσσηνία και μέσα από κοινούς αγώνες να διεκδικηθεί η ολοκλήρωσή του προς όφελος όλων.

Μην ξεχνάμε ότι πριν μερικές ημέρες παραγωγικοί φορείς οικονομικές δυνάμεις και τα Επιμελητήρια Ηλείας-Μεσσηνίας είχαν κάνει κοινή σύσκεψη στην Κυπαρισσία ώστε να υπάρξει κοινό μέτωπο πίεσης προς την κυβέρνηση ώστε να ξεμπλοκάρει ο συγκεκριμένος δρόμος που μαζί με την Πατρών-Πύργου είναι οι δύο πιο επικίνδυνοι δρόμοι στην Ελλάδα όπου έχουν θυσιαστεί δεκάδες συμπολίτες μας ενώ για χρόνια η πολιτεία δεν κάνει τίποτα για να φτιαχτούν νέοι και ασφαλείς δρόμοι.

Είναι θετικό ότι τέθηκε στον ίδιο τον πρωθυπουργό το θέμα αυτό μιας και σε λίγες μέρες θα έρθει στην Καλαμάτα και ίσως έχουμε εξελίξεις. Επίσης στην συζήτηση τέθηκε και το θέμα του δρόμου

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω συνάντηση του περιφερειάρχη με τον πρωθυπουργό -ο οποίος μεθαύριο Πέμπτη θα βρεθεί στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του  Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027-, τέθηκαν ως πρώτιστης σημασίας ζητήματα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η ολοκλήρωση του δρόμου Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία που αν γίνει θα αποτελέσει ένα θαύμα στις μεταφορές, στα πολιτιστικά αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου γενικότερα.

Συζητήθηκε όμως και η διασύνδεση με τον δυτικό οδικό άξονα μέσου της ολοκλήρωσης του εθνικού δρόμου Τρίπολη – Πύργος, αλλά και της κατασκευής του δρόμου , ο οποίος θα συνδέεται με τον πρώτο στην περιοχή του Αλφειού. Και αυτό το οδικό κομμάτι αποτελεί ένα από τα χρόνια προβλήματα σύνδεσης των νομών. Αν και αυτό μπει σε τροχιά υλοποίησης θα αναπτυχθούν και θα βοηθηθούν με πολλές υπηρεσίες τα χωριά της ευρύτερης περιοχής που βρίσκονται γύρω από τον οδικό άξονα.

Αναμένονται εξελίξεις και σίγουρα αφού έχουμε μαζί μας και τους Μεσσήνιους και όσο είμαστε ενωμένοι τότε γίνονται σπουδαία πράγματα για τους πολίτες των περιοχών μας.

kalimera-arkadia.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα