04/09/202009:29

Στους 279 οι νεκροί από κορωνοϊό – Κατέληξε 75χρονος, καλεσμένος από γάμο στον Αμπελώνα Λάρισας

Ένας 75χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΠΓΝΛ) από τις 6 Αυγούστου έχασε τελικά τη μάχη τα ξημερώματα της Παρασκευής, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό της «μαύρης λίστας» των θυμάτων από κορονοϊό στα 279. Με καταγωγή από τον Αμπελώνα ο 75χρονος ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα παρουσίασε τις τελευταίες μέρες ραγδαία επιδείνωση και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.

Καλεσμένος στο γνωστό γάμο του Αμπελώνα

Ο 75χρονος ήταν καλεσμένος στον γνωστό γάμο που έγινε στον Αμπελώνα και από τον οποίο βρέθηκαν περισσότεροι από 17 άνθρωποι θετικοί στον ιό. Από αυτούς εννέα καλεσμένοι νοσηλεύτηκαν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης και τρεις διασωληνώθηκαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με μαρτυρίες καλεσμένων του γάμου τα μέτρα προστασίας, μάσκες και αποστάσεις, τηρήθηκαν μέχρι ενός σημείου, αλλά όταν το κέφι άναψε για τα καλά στο γλέντι, ξεχάστηκαν όλα…

Εκτός από τον 75χρονο έχουν καταλήξει άλλοι δύο καλεσμένοι από τον γάμο του Αμπεελώνα. Πρόκειται για μία 89χρονη και μια 85χρονη.

Στο μεταξύ στην ενημέρωση της Πέμπτης από το υπουργείο Υγείας, ανακοινώθηκαν 241 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.998, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα