Καιρός: Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία την Πέμπτη
01/07/201908:42

Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία την Πέμπτη – Newsbeast

[ad_1]

Κύμα καύσωνα αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες με τη θερμοκρασία την Πέμπτη 4 Ιουλίου να φτάνει τους 40 βαθμούς.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών, Γιάννης Καλλιάνος η θερμοκρασία, μέχρι την Πέμπτη, θα ανεβαίνει δύο βαθμούς κάθε ημέρα.

«Σήμερα Δευτέρα το “ταβάνι” θα είναι οι 34-35 βαθμοί Κελσίου, την Τρίτη τα θερμόμετρα θα δείξουν 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη 38 βαθμούς Κελσίου και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Θα έχουμε μια θερμή εισβολή διάρκειας τριών ημερών. Θα τη νιώσουμε κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχουμε συνθήκες καύσωνα στη χώρα» εξήγησε

Σύμφωνα με τον ίδιο «αρκετή ζέστη θα έχουμε και την Παρασκευή».

Όσον αφορά τις περιοχές που θα δοκιμαστούν από τη ζέστη ο Γιάννης Καλλιάνος είπε ότι θα είναι η Θεσσαλία, η Αργολίδα, η Ανατολική Στερεά, η Βοιωτία, η Ανατολική Πελοποννησος.

Η ζέστη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα προκληθεί από το γεγονός ότι «θα σταματήσει το μελτέμι από αύριο, Τρίτη». Διευκρίνισε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών είναι «τα υπολείμματα του φοβερού καύσωνα που έπληξε την Ευρώπη».

Όσον αφορά τον καιρό την ημέρα των εκλογών ο κ. Καλλιάνος είπε ότι «αν διατηρηθούν τα προγνωστικά στοιχεία θα πάμε στις κάλπες με θερμοκρασίες 34-35-36 βαθμών Κελσίου».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα