Συγκέντρωση συμβασιούχων ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
19/06/201914:53

Συγκέντρωση συμβασιούχων ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Newsbeast

[ad_1]

Συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία του νομού Θεσσαλονίκης μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ συγκεντρώθηκαν το πρωί στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική στάση εργασίας (11:00 -16:00) που πραγματοποιεί ο κλάδος τους.

Οι συμβασιούχοι του προγράμματος ΟΑΕΔ διαμαρτύρονται, καθώς υποστηρίζουν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων και ζητούν την ξεκάθαρη θέση και στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα αμέσως μετά τις εκλογές, σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον.

«Καλύπτουμε διαρκείς και πάγιες ανάγκες, δεν έγιναν κομματικά οι προσλήψεις, αλλά μέσω ΑΣΕΠ με αξιοκρατικά κριτήρια. Σήμερα κάνουμε στάση, να μας πουν όλα τα κόμματα, αν αναλάβουν την εξουσία τι σκοπεύουν να κάνουν με μας», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων προγράμματος ΟΑΕΔ στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», Ιωάννης Στραγαλάκης.

Από το σύνολο των 4.000 συμβασιούχων -πανελλαδικά- στον χώρο της Υγείας με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, περίπου 1.500 απασχολούνται σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Η εκπρόσωπος των συμβασιούχων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στη Βόρεια Ελλάδα, Ειρήνη Μελά τόνισε ότι «στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το 2016 οι προσλήψεις έγιναν με εποπτεία, με μοριοδότηση και με έλεγχο από το ΑΣΕΠ», ενώ επισήμανε ότι «δεν είναι λίγες οι φορές που για να βγουν εφημερίες νοσοκομείων στηρίζονται αποκλειστικά σε ειδικότητες συμβασιούχων συναδέλφων μας» και «διαχειριζόμαστε και εφημερίες και ολόκληρα τμήματα».

«Εξειδικευμένο προσωπικό που καλύπτει κενές οργανικές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας» χαρακτήρισε τους συμβασιούχους του προγράμματος ΟΑΕΔ το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, Ελένη Μπακιρλή, σχολιάζοντας ότι «τα προηγούμενα χρόνια παρά τον μεγάλο αριθμό των συνταξιοδοτήσεων δεν έγιναν προσλήψεις προσωπικού και είναι άδικο για όλους αυτούς τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν την απειλή της ανεργίας, ενώ προσφέρουν».

Οι συμβασιούχοι του προγράμματος ΟΑΕΔ, που καλύπτουν διάφορες ειδικότητες (νοσηλευτικό, τεχνικό προσωπικό, τραυματιοφορείς, βοηθοί εργαστηρίων κ. ά.), διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία και προειδοποιούν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. «Σήμερα είναι “πρόβα τζενεράλε”. Δεν έχουμε με κανένα κόμμα αντιπαράθεση, απλά όλοι τους να μας πουν τι μέλει γενέσθαι», σημείωσε ο τραυματιοφορέας Ιωάννης Στραγαλάκης.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καλύπτει και στηρίζει την σημερινή πανελλαδική στάση εργασίας των συμβασιούχων σε φορείς της Δημόσιας Υγείας με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα