30/04/202123:25

Συγκλονίζει Έλληνας γιατρός στην Ινδία: Διαδίδεται πολύ εύκολα το ινδικό στέλεχος

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να στείλει βοήθεια στην Ινδία που δοκιμάζεται από κορονοϊό – Συγκλονιστικές περιγραφές από Έλληνα γιατρό

ΗΕλλάδα είναι έτοιμη για να στείλει βοήθεια στην Ινδία, η οποία δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού. Ένας Έλληνας γιατρός, ο Μιχάλης Μπάρμπας, περιγράφει τις δραματικές ώρες στα νοσοκομεία στην Ινδία, όπου το σύστημα υγείας της να βρίσκεται υπό εξαιρετική πίεση. Ο Έλληνας καθηγητής είναι σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Ινδία που έχει επιταχθεί και αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην χώρα όπου τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορονοϊό είναι εκτός ελέγχου.

Πεθαίνουν στις πόρτες των νοσοκομείων

Ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες των νοσοκομείων, ενώ στην πρωτεύουσα επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα για τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα. Μάλιστα τις επόμενες θα χρειαστούν 500.000 κρεβατια, 200.000 νοσοκόμες και 150.000 γιατροι. «Το ινδικό στέλεχος διαδίδεται πάρα πολύ εύκολα. Είναι φυσικό να είναι όλοι ανήσυχοι. Ξέρουμε ότι θα νικήσει η Ινδία», εκτιμά μιλώντας στον Σκάι ο γιατρός Μιχάλης Μπάρμπας, από τα λιγοστά μέλη της ελληνικής κοινότητας στη χώρα του 1,5 δισεκατομμυρίου κατοίκων που δίνουν αυτή τη μάχη.

Έτοιμη προς αποστολή είναι η βοήθεια που προσφέρει η Ελλάδα στην Ινδία, η οποία δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημα των ινδικών αρχών και μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, έχει έτοιμες προς αποστολή 90 φιάλες οξυγόνου συνολικής χωρητικότητας 440 λίτρων, καθώς και υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια και λοιπά μέσα αυτοπροστασίας).

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το αίτημα για παροχή συνδρομής, η Πολιτική Προστασία κινητοποιήθηκε για την προμήθεια των φιαλών οξυγόνου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είναι αυτονόητη η ανταπόκριση της Ελλάδας στην έκκληση κάθε χώρας για παροχή βοήθειας. Σε αυτή την μάχη που δίνει η παγκόσμια κοινότητα έναντι της πανδημίας, η χώρα μας είναι παρούσα όπου κι όποτε χρειάζεται. Η Ελλάδα, εξάλλου, αποτελεί ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και στηρίζει έμπρακτα τον μηχανισμό εκτάκτων αναγκών της ΕΕ RescEU – είμαστε μια από τις πρώτες χώρες που συμμετείχε στη δημιουργία του ευρωπαϊκού κοινού αποθεματικού για ιατρικό υλικό ζωτικής σημασίας που σχετίζεται με τη διαχείριση της πανδημίας. Ελπίζω από καρδιάς η συνεισφορά της Ελλάδας να προσφέρει ανακούφιση στη δοκιμαζόμενη Ινδία», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα