21/07/202019:06

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας – Ζαχάρως: Ήρθε η ώρα να γίνουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ- ΑΡΧΑΙΑΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΖΑΧΑΡΩΣ

κ. Δήμαρχε,

 

Δέκα  χρόνια μετά την αρχική εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας και τις αρχές μας υπέρ μιας διοικητικής μεταρρύθμισης που θα στοχεύει στην ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα της.

Ουσιαστικός στόχος της εφαρμογής του Καλλικράτη ήταν η κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Υπηρεσιών της, συμπαρασύροντας σε αυτήν την κατάσταση και τους εργαζομένους σε αυτές.

Ουσιαστικά προετοίμασε το έδαφος, δημιούργησε εκείνες τις προϋποθέσεις προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να υπηρετήσει και να εφαρμόσει τις πολιτικές των μνημονίων που ακολούθησαν.

Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες η παλαίωση – υποβάθμιση και απαξίωση του μηχανικού εξοπλισμού, η περαιτέρω μείωση των πόρων, οι αναρίθμητες αρμοδιότητες και το τέρας της γραφειοκρατίας, έχουν οδηγήσει τις δημοτικές υπηρεσίες και τους εργαζόμενους σε αποδυνάμωση εξουθένωση και εξαθλίωση με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η εξυπηρέτηση του πολίτη.

κ. Δήμαρχε,

Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει Διεύθυνση στο Δήμο που να είναι πλήρως στελεχωμένη και να διαθέτει προσωπικό αντίστοιχο με τις ανάγκες που αυτές επιβάλλουν. Όλες οι Διευθύνσεις είναι αποδεκατισμένες αφού συνταξιοδοτείται προσωπικό χωρίς αυτό να αναπληρώνεται.

Δεν γίνεται οι μισοί υπάλληλοι να έχουν παράλληλα καθήκοντα ένα δύο και τρία χρόνια.

Τα προβλήματα δημιουργούνται κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού. Παρόλο που ο Δήμος μετέχει στην κινητικότητα πολλοί λίγοι είναι οι υπάλληλοι που επιθυμούν να μεταταχθούν σε Δήμο διότι έχουν μεταβιβαστεί από την Κεντρική Διοίκηση όλες οι αρμοδιότητες στον Α΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Δηλώνουμε την αγωνία μας για την απόλυτη κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης αφού μετά από όλα αυτά τα χρόνια διαρκών περικοπών συγχώνευσης και κατάργησης δομών, παγώματος των προσλήψεων, αποχωρήσεων, κινητικότητας και απολύσεων προσωπικού, οι υπηρεσίες των Δήμων είναι πλέον σε οριακή κατάσταση.

Τυχόν απόλυση των συμβασιούχων, οι περισσότεροι από τους οποίους στελεχώνουν σημαντικές υπηρεσίες όπως οι παιδικοί σταθμοί ή η καθαριότητα, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι Δήμοι επιβαρύνθηκαν με επιπλέον αρμοδιότητες χωρίς όμως αυτό να μεταφράζεται πάντα με αντίστοιχες προσλήψεις σε προσωπικό και χρηματοδοτικούς πόρους. Αυτό επίσης είναι κάτι το οποίο αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δυσαναλογία μεταξύ αρμοδιοτήτων και διαθέσιμων ανθρώπινων και υλικών πόρων. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις γιατί αυτό που υπάρχει σήμερα με την μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις ανοίγει τον δρόμο για την εκχώρηση βασικών λειτουργιών του κράτους της διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης σε ιδιώτες.

Αν μιλάμε για παραγωγική ανασυγκρότηση Χώρας, αν μιλάμε για ενίσχυση του κοινωνικού Κράτους αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τις αναγκαίες στοχευμένες προσλήψεις επιστημονικού εξειδικευμένου προσωπικού

 

κ. Δήμαρχε,

Στον Δήμο Πύργου το 2011 υπηρετούσαν 221 μόνιμοι εργαζόμενοι και 96 ΙΔΑΧ. Σύνολο 317 (χωρίς την λογιστική και ταμειακή παρακολούθηση όλων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου – Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που έχουμε σήμερα με μειωμένο προσωπικό κατά 100 περίπου εργαζόμενους).

Τώρα στο Δήμο Πύργου υπηρετούν 163 μόνιμοι εργαζόμενοι και 58 ΙΔΑΧ. Σύνολο 221 εργαζόμενοι. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει την επόμενη πενταετία θα συνταξιοδοτηθούν 66 εργαζόμενοι – κινητικότητα και προβλήματα υγείας 10. Δηλαδή ο Δήμος θα λειτουργεί με 121 εργαζόμενους.

Διοικητικό προσωπικό όλων των υπηρεσιών 55 (συμπεριλαμβανομένων ΚΕΠ και Τεχνικής Υπηρεσίας)

            Παιδικοί Σταθμοί 7

            Εργάτες – τεχνίτες – λοιπό εργατικό προσωπικό 45

            Οδηγοί – χειριστές 7

            Δημοτική Αστυνομία 7

 

Τα κενά στις υπηρεσίες του Δήμου είναι τεράστια. Προσλήψεις μόνιμου διοικητικού προσωπικού έχουν να γίνουν πάνω από 10 χρόνια. Τώρα είναι η ευκαιρία να υποβάλλετε αίτημα προγραμματισμού προσλήψεων για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα σέβεται τον θεσμό και τους δημότες στους οποίους έχει χρέος να προσφέρει.

Εμείς  ως εργαζόμενοι για μια ακόμη φορά σας δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

                                                                                        Το Δ.Σ          

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα