27/04/202119:46

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως: Δίμηνη παράταση για τους εργαζόμενους του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ- ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΖΑΧΑΡΩΣ:ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τη Δίμηνη παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (4/2020) για τους 36.500 εργαζόμενους. Σε συνέχεια των διαμαρτυριών των Εργαζομένων, των Δήμων, και των Συλλόγων που είχαν πάρει θέση για το θέμα, το Υπουργείο ¨έτρεξε¨ τις διαδικασίες παρ’ ότι είχαν περάσει παραπάνω από τρεις εβδομάδες από την επίσημη ανακοίνωση του κ. Χατζηδάκη, και από τότε μέχρι χθες δεν είχε γίνει κάτι, με αποτέλεσμα ορισμένοι Δήμοι να έχουν προχωρήσει σε απολύσεις.

Το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύθηκε η παράταση είναι το 1712/26-04-2021 Τεύχος Δεύτερο και στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 2 προστίθενται εδάφιο ως εξής:

Μετά το πέρας της ως άνω οκτάμηνης διάρκειας απασχόλησης , οι ωφελούμενοι συνεχίζουν να απασχολούνται για επιπλέον δύο (2) μήνες, υπό τους ίδιους όρους, οι οποίοι ορίζονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα σε Δήμους, Περιφέρειες, και λοιπά ΝΠΔΔ.

Στην περίπτωση ωφελούμενων, των οποίων η σύμβαση τους έχει λήξει πριν τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι τελευταίοι επανατοποθετούνται στις θέσεις τους από την έναρξη του άρθρου 1 της παρούσας, για όλο το χρονικό διάστημα της δίμηνης επέκτασης του προγράμματος. Η παρούσα έχει ισχύ από την δημοσίευση της.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Υγεία, Ελπίδα, Δύναμη και Κουράγιο

Ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουμε το αγώνα

για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Γαρύφαλος

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα