24/12/202014:57

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: Συμπαράσταση στους υπαλλήλους της Πολεοδομίας Ζαχάρως

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως εκφράζει την συμπαράσταση του στους συναδέλφους υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζαχάρως που στις 17 Δεκεμβρίου 2020 οδηγήθηκαν με το περιπολικό στο Α.Τ. Ζαχάρως με τη διαδικασία του αυτοφώρου, με την αιτιολογία ότι διαπράττεται έγκλημα εκείνη τη στιγμή!!!

Συγκεκριμένα, στις 09-10-2020 υποβλήθηκε στην Υπηρεσία Δόμησης η Α/Α 269544 αίτηση για έκδοση άδειας κατεδάφισης. Η αίτηση ανατέθηκε στον αναπληρωτή Προϊστάμενο για έλεγχο. Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος αφού έλεγξε τα συνημμένα αρχεία της αίτησης, έκανε επιστροφή στον διαχειριστή μηχανικό με παρατηρήσεις προκειμένου αυτές να διορθωθούν για να εκδοθεί η άδεια. Ο διαχειριστής μηχανικός δεν συμπλήρωσε τις παρατηρήσεις και ο αναπληρωτής Προϊστάμενος την επέστρεψε για μεταβολή ως όφειλε. Αυτό συνεχίστηκε ως και τις 13/12/2020 χωρίς να γίνονται οι απαραίτητες διορθώσεις από τον διαχειριστή μηχανικό.

Στις 03/12/2020 εστάλη στις ιδιοκτήτριες έγγραφο για ενημέρωση τους σχετικά για την άδεια κατεδάφισης με αριθ. Πρωτ. 8691/03-12-20.

Στις 07/12/2020 η Υπηρεσία έλαβε εξώδικη δήλωση – πρόσκληση – διαμαρτυρία από τις ιδιοκτήτριες.

Στις 14/12/20 ο Δήμος Ζαχάρως έστειλε εξώδικη απάντηση, δήλωση και γνωστοποίηση.

Στις 17/12/20 προσήλθε στην Υπηρεσία η δικηγόρος των ιδιοκτητριών, χωρίς ραντεβού ως όφειλε σύμφωνα με την εγκύκλιο Δ/ΔΑΔ/Φ.69/134/οικ.21190 του Υπουργείου Εσωτερικών, κάλεσε την Αστυνομία για αυτόφωρη διαδικασία του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Υπηρεσίας και της Ειδικής Συμβούλου του Δημάρχου Ζαχάρως –  Φιγαλίας, με την αιτιολογία ότι διαπράττεται έγκλημα εκείνη τη στιγμή!!!

Οι δύο ανωτέρω οδηγήθηκαν με το περιπολικό του Α.Τ. Ζαχάρως στο Α.Τ. Ζαχάρως για την διαδικασία του αυτοφώρου, όπου και στη συνέχεια με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Την επόμενη ημέρα, οι ιδιοκτήτριες με συνοδεία ενός ακόμη ατόμου, βρίσκονταν έξω από την Υπηρεσία εντός αυτοκινήτου, και παρακολουθούσαν τις κινήσεις των υπαλλήλων. Μετά από λίγη ώρα ήρθε πάλι η Αστυνομία και οι ιδιοκτήτριες καθώς και το άτομο που τις συνόδευε, βγήκαν από το αυτοκίνητο και φώναζαν να συλληφθούν και να οδηγηθούν με την αυτόφωρη διαδικασία οι υπάλληλοι στο Α.Τ.

Στην συνέχεια, δημοσιεύθηκαν άρθρα στον τύπο τα οποία γνωρίζετε καθώς και ανακοίνωση του Δημάρχου για το θέμα.

Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται επιθέσεις σε βάρος εργαζόμενων που με αίσθημα ευθύνης προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες και σωρεία προβλημάτων να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

   Καλούμε την Δημοτική Αρχή να πάρει θέση δημόσιανα καταδικάσει το γεγονός και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τέτοια φαινόμενα να μην ξαναπαρουσιαστούν και να προστατευτεί το κύρος και η αξιοπρέπεια των εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν «ο σάκος του μποξ»  και να αντιδρούν επάνω τους οι πολίτες. Θα συνεχίσουν να ασκούν τις υπηρεσίες και τα καθήκοντα τους με βάση τις ανάγκες των πολιτών, του Δημοσίου συμφέροντος και του Νόμου.

Προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχτούμε ξανά τέτοιου είδους συμπεριφορές, καταγγέλλουμε το περιστατικό και εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράσταση και στήριξη στους συναδέλφους υπαλλήλους του Δήμου Ζαχάρως .

   Ο Σύλλογος βρίσκεται και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των εργαζόμενων.

                                                                                                                     Το Δ.Σ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα