08/06/202119:31

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως: Γενική απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου για το εργασιακό νομοσχέδιο

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) συμμετέχουν στην 24 Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 και καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να λάβουν μέρος στα Απεργιακά Συλλαλητήρια Διαμαρτυρίας τα οποία θα πραγματοποιηθούν ανά την Ελλάδα, με κεντρικό αυτό στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, και στις 10.30 στην Κεντρική Πλατεία Πύργου και να διατρανώσουν με όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα την αντίθεσή τους στο εργασιακό Νομοσχέδιο έκτρωμα που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.).

Πρόκειται για ένα Νομοσχέδιο με το οποίο η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και η Κυβέρνηση επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει από τα μνημόνια και να δώσουν πλήρη ελευθερία στους επιχειρηματικούς ομίλους να απασχολούν τους εργαζόμενους όποτε και όσο θέλουν, να τους πληρώνουν με μισθούς από 200,00 ευρώ, να τους έχουν στη διάθεση τους επτά (7) ημέρες την εβδομάδα, με εξαντλητικά ωράρια και χωρίς υπερωρίες. Θέλουν να επιβάλουν έναν εργασιακό μεσαίωνα με δούλους υπό τις προσταγές του κεφαλαίου.

Το άκρως αντεργατικό και επαίσχυντο Νομοσχέδιο «Χατζηδάκη» καταργεί κατ’ αρχήν το 8ωρο και επιβάλλει πενήντα (50) ώρες εργασίας την εβδομάδα (10 ώρες την ημέρα δηλαδή) μέσω ατομικής σύμβασης. Συνθλίβει η κυβέρνηση την ραχοκοκαλιά τους εργασιακού, καταργώντας την εμβληματική κατάκτηση του 8ώρου που ισχύσει στη χώρα μας εδώ και 101 χρόνια. Για τις δύο (2) επιπλέον ώρες οι εργαζόμενοι δεν θα αμείβονται και ούτε θα προστατεύονται από μία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Θα λαμβάνουν δήθεν από την επιχείρηση, εφόσον και όποτε, μειωμένο ωράριο, ρεπό ή μέρες αδείας.

Το νέο αντεργατικό Νομοσχέδιο προβλέπει μεγαλύτερη ελαστικότητα στις σχέσεις εργασίας, ενώ καταργεί βασικά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες προκειμένου να φιμώσει τα αγωνιστικά και μαχητικά συνδικάτα και να τα βάλει στο «γύψο». Με την επιβολή δε της Ατομικής Σύμβασης Εργασίας, προσβλέπουν στην «ελεύθερη», όπως λένε, «συμφωνία» μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη για να σπάσουν τον πιο ισχυρό δεσμό που δένει τους εργαζόμενους με τα συνδικάτα.

Καταργούν επίσης έναν φιλεργατικό Νόμο, τον Ν.1264/1982 απαγορεύοντας ουσιαστικά την απεργία. Για πρώτη φορά, πέρα από το προσωπικό ασφαλείας, καθιερώνουν και το προσωπικό «ελάχιστης εγγυημένες εργασίας» σε ποσοστό 33,3%. Νομιμοποιούν εν ολίγοις την απεργοσπασία και προωθούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα για… πάσα χρήση και τρομοκρατία. Καταργούν την Κυριακάτικη αργία σε τριάντα ένα (31) κλάδους, μειώνουν την αμοιβή των υπερωριών και απελευθερώνουν τις απολύσεις, αφού ο εργοδότης δεν θα είναι υποχρεωμένος να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο, αν δικαιωθεί στο δικαστήριο. Και ολοκληρώνουν το… έγκλημα του εργασιακού, διαλύοντας ουσιαστικά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) απομακρύνοντας το από την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας με την μετατροπή του σε «δήθεν» Ανεξάρτητη Αρχή.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ενώνουν τη φωνή τους μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, συμμετέχουν μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στην Κεντρική Πλατεία Πύργου, με όλα τα σωματεία που συμμετείχαμε στην σύσκεψη στις 17/5/2021 στο Επαρχείο και δίνουν την δική τους δυναμική και ηχηρή απάντηση στην Κυβέρνηση για την κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου θα συμμετέχει και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα (Πλ. Κλαυθμώνος, ώρα 11.00 πμ). Όποιος επιθυμεί και από άλλο σύλλογο να δώσει το παρόν, ο σύλλογος θα μισθώσει δωρεάν λεωφορείο που θα αναχωρήσει την Πέμπτη 10 Ιουνίου το πρωί 06.00 πμ έξω από το Σταθμό ΟΣΕ στον Πύργο (Υψηλάντου).

Λέμε «ΟΧΙ» στην κατάργηση του 8ωρου, «κάτω τα χέρια» από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και την απεργία, «ΟΧΙ» στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.). Διεκδικούμε εργασία και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Το Νομοσχέδιο λαιμητόμος-έκτρωμα «Χατζηδάκη» δεν θα περάσει!!!

 

Το Δ.Σ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα