26/02/202415:43

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως: Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 28/02

Από το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως   

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως  καλεί τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, καθώς επίσης και στο  Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας , το οποίο θα γίνει στις 11:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Πύργου.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούνται να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα και του Ιδιωτικού Τομέα και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση , πώς ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι προ πολλού και δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο η καταστροφική αυτή πολιτική για τους πολλούς, πρός όφελος των λίγων, «κολλητών», αρεστών και «ημέτερων».

Η κοροϊδία, ο εμπαιγμός και οι θυσίες του Ελληνικού λαού στο βωμό του εύκολου και μεγάλου κέρδους για τους εργολάβους και επιχειρηματίες, τους οποίους εξυπηρετεί η κυβέρνηση με τα νομοθετήματα και τις αποφάσεις της πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα. Δεκατέσσερα (14) χρόνια από την επιβολή των καταστροφικών μνημονίων, όπου οι αποδοχές των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016-2017, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής και οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Οργή δε προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ διαφημίζει  τις αυξήσεις των 38,00 έως 42,00 ευρώ το μήνα στους εργαζόμενους και την πενιχρή αύξηση του κατώτατου μισθού, μοιράζει αυξήσεις 76% στους Διοικητές των Οργανισμών και των Φορέων του Δημοσίου, ενώ κλείνει τα μάτια στην αισχροκέρδεια και τη ληστεία του Ελληνικού λαού την οποία διαπράττουν οι πολυεθνικές, οι σουπερμαρκετάδες, το καρτέλ στα καύσιμα και την ενέργεια γενικότερα, οι εργολάβοι, το κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν αλλαγή τώρα της πολιτικής που εξαθλιώνει ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία, προκαλεί φτώχεια και δυστυχία και διεκδικούν: 

  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, άνω του πληθωρισμού.
  • Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017.
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
  • Αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000 ευρώ.
  • Αύξηση του ποσού τους Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και ένταξη σε αυτό νέων κατηγοριών.
  • Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Κατάργηση της «Διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά σε εργασιακές διεκδικήσεις.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια οργανικά κενά σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.
  • Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και διαφθοράς!!!

        Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας

Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα και πραγματικές αυξήσεις κόντρα στο ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας που εξανεμίζει τα πενιχρά εισοδήματα και τους μισθούς από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εβδομάδας.  Με αυτό ως κορυφαίο αίτημα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, στις 11:00 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία Πύργου.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ

ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ – ΠΥΡΓΟΣ – 11.00 Π.Μ.

                                                               ΤΟ ΔΣ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα