22/03/202321:30

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου: Απειλούνται με αναστολή η ΜΕΘ και οι κλινικές Καρδιολογική, Παθολογική και Ουρολογική

Επειδή η υπομονή έχει και τα όρια της και στο νοσοκομείο Πύργου τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού, πρέπει επιτέλους να πάρουν όλοι οι διοικούντες θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η κατάντια και η υποστελέχωση καθώς και η ερημοποίηση του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει ονοματεπώνυμο. Απαιτούμε από την Διοίκηση να πάρει δημόσια θέση καθώς και από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ γιατί επιμένουν να βγάζουν μόνο τις θέσεις που συνέχεια βγαίνουν άγονες και δεν αλλάζουν τις συνθήκες ώστε να έλθουν οι πολύαναμενόμενες ειδικότητες και επιπλέον γιατί ενώ έχουν φύγει τόσοι άλλοι γιατροί από άλλες ειδικότητες λόγο συνταξιοδότησης και παραιτήσεων δεν βλέπουμε να προκηρύσσονται;

Ποιος είναι ο στόχος τους; Να κλείσουν όλες τις κλινικές;

Η κυρία Γκαγκα γνωρίζει πάνω από ένα χρόνο όχι μόνο το πρόβλημα στην Παθολογική αλλά και τις ελλείψεις στις υπόλοιπες κλινικές. Δεν μπορεί κανείς να πει δεν γνώριζε! Τα είχαμε αναφέρει στο υπόμνημα που της παραδώσαμε κατά την επίσκεψη της εδώ, τα έχουμε αναφέρει πολλάκις στον τοπικό και περιφερειακό τύπο. Οι Γιατροί δεν έρχονται με ευχολόγια. Το «βγάζουμε τις θέσεις τι άλλο να κάνουμε» δεν είναι απάντηση.

Αν δεν έχουν τις λύσεις ας παραιτηθούν όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Για ποιο επιτελικό κράτος μιλάμε; Για ποια Ελλάδα που αλλάζει, όταν δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα ενός επαρχιακού νοσοκομείου.

Ποτέ ξανά το νοσοκομείο δεν βρέθηκε σε τόσο δυσχερή θέση. Ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσες ελλείψεις ώστε να απειλούνται με αναστολή Μεθ, Καρδιολογική Παθολογική, Ουρολογική. Οι γιατροί που αναγκαστήκαν σε παραιτήσεις 3 παθολόγοι και δυο Εντατικολόγοι έγιναν με την ανοχή τόσο της 6ης ΥΠΕ όσο και του υπουργείου.

Εδώ και τώρα λύση!

Εκ του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα