07/10/202014:19

Σύλλογος Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης”: Παρουσιάζει στον Πύργο στο Θεματικό Πάρκο «ΞΥΣΤΡΗ» το Σάββατο 10 Οκτωβρίου το ντοκιμαντέρ – ταινία «Η Πολιορκία και Άλωση του Λάλα»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΛΑΕΤΗΣ»

 

Παρουσιάζει στον Πύργο το ντοκιμαντέρ – ταινία

        «Η Πολιορκία και Άλωση του Λάλα»

 

 

*Στο Θεματικό Πάρκο «ΞΥΣΤΡΗ» το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 19.00 το απόγευμα σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πύργου, την ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ και την ΔΗΚΕΠ

 

 

*Η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται στην Ηλεία

  για την ανάδειξη και προβολή της τοπικής ιστορίας του 1821

 

 

*Θεόδωρος Λάμπρος:

«Βάζουμε το δικό μας μικρό λιθαράκι

 για να αναδείξουμε την ιστορία του τόπου μας»

 

 

Την πρώτη οργανωμένη δράση του πρόκειται να παρουσιάσει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στο θεματικό πάρκο «ΞΥΣΤΡΗ» στον Πύργο ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης».

Η δράση αφορά το ντοκιμαντέρ – ταινία που αφορά την Πολιορκία και Άλωση του Λάλα τον Ιούνιο του 1821 και εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που έχει προγραμματίσει ο νεοσύστατος σύλλογος με σκοπό την ανάδειξη και προβολή της τοπικής ιστορίας του 1821 στην Ηλεία και όχι μόνο.

Για την συγκεκριμένη εκδήλωση αναφέρθηκαν ο Δημιουργός του Συλλόγου Θεόδωρος Λάμπρος και ο Αντιπρόεδρος Φώτης Βερβίτας.

«Εγινε μια δημιουργική προσπάθεια»

Για την μεγάλη προσπάθεια που έγινε αναφέρθηκε ο Δημιουργός του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» Θεόδωρος Λάμπρος που ανέφερε ότι «είναι η πρώτη οργανωμένη δράση μας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί μετά από δυο μήνες γυρισμάτων καταφέραμε και βγάλαμε ένα καλό αποτέλεσμα. Το σημαντικό στοιχείο αυτής της προσπάθειας είναι ότι έγινε από εθελοντές – αναβιωτές ιστορικών συλλόγων, πολιτιστικούς συλλόγους και άτομα που αγαπούν την ιστορία και τον πολιτισμό και μάλιστα αφιλοκερδώς. Δεν είμαστε επαγγελματίες ηθοποιοί, ούτε το κάναμε για να προσπορίσουμε οικονομικά οφέλη. Είμαστε όλοι εθελοντές σε αυτή την προσπάθεια και είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε ο πρώτος Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης στην Ηλεία που πραγματοποίησε για πρώτη φορά στο νομό αυτό το εγχείρημα».

«Να αναδείξουμε την ιστορία του τόπου μας»

Με την σειρά του ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φώτης Βερβίτας αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάδειξης της τοπικής ιστορίας του 1821 στην Ηλεία τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Βάλαμε όλοι μας την αγάπη που έχουμε για την ανάδειξη και προβολή του 1821 στην Ηλεία. Αυτό θα το συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις μας στο μέλλον τόσο στην Ηλεία όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ο Σύλλογός μας που έχει ζωή μόλις επτά μήνες κατάφερε για πρώτη φορά να δημιουργήσει ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ με κινηματογραφικά στοιχεία με σκοπό να αναδείξει ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ηλεία κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης όπως αυτό που αφορά την Πολιορκία και Άλωση του Λάλα.

Καλούμε τους Ηλείους πολίτες να παραβρεθούν στην εκδήλωσή μας και να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνουμε ως Σύλλογος για την ανάδειξη και προβολή του 1821 στην Ηλεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υπεύθυνος για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρέας Φίλιας, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, κ.α.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΛΑΕΤΗΣ»: Παρουσιάζει σε πρώτη προβολή στον Πύργο το ντοκιμαντέρ – ταινία «Η Πολιορκία και Άλωση του Λάλα»

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα