Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Αρχική ΤΟΠΙΚΑ

Συμμετοχή Επιμελητηρίου Ηλείας σε ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων Ελλάδας με θέμα «Πανδημία και Εστίαση»

20/01/2022
0 0
Συμμετοχή Επιμελητηρίου Ηλείας σε ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων Ελλάδας με θέμα «Πανδημία και Εστίαση»
0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Φιλοξενούμενος ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος συμμετείχε, μαζί με τον Προέδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. , κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και της Π.Ο.Ε.Σ.Ε., κ. Γιώργο Καββαθά,  στη διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποίησε η Κ. Ε. Ε. Ε. , τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου,  αναφορικά με τις συνέπειες της πανδημίας στον κλάδο της εστίασης.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Νικολούτσος έθεσε, για ακόμα μια φορά, ενώπιων των εκπροσώπων της Επιμελητηριακής κοινότητας και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, τις ανάγκες και τον έντονο προβληματισμό των Ηλειακών επιχειρήσεων, για τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας στάθηκε ιδιαίτερα  στην ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής, επισημαίνοντας, παράλληλα,  πως είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Ηλείας η άμεση διασύνδεση του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα, προκειμένου τα  προϊόντα της Ηλειακής γης να ενισχύσουν τη θέση τους στην τουριστική αγορά και να αποτελέσουν, μέσω της διασύνδεσής τους με τον «Αγροτουρισμό», ισχυρό οικονομικό παράγοντα ανάπτυξης.

Υποστηρικτικά ως προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι συμπράξεις Ελλήνων μαγείρων και εγνωσμένης αξίας chefs, προκειμένου να εξελιχθεί το επίπεδο της γαστρονομικής εκπαίδευσης για τα επαγγελματικά στελέχη του τουρισμού και να υιοθετηθούν καλές πρακτικές για την αναβάθμιση της ποιότητας του προϊόντος.

Επισημαίνοντας την ανάγκη για τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, μέσω της μετατροπής των κόκκινων δανείων σε εξυπηρετούμενα και της προοπτικής επιστροφής τους στις τράπεζες, ο κ. Νικολούτσος στάθηκε για ακόμα μια φορά στο θέμα του αποκλεισμού των Ηλειακών επιχειρήσεων από τον τραπεζικό δανεισμό, ενώ εισηγήθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών την προκήρυξη ενός εξειδικευμένου προγράμματος ΕΣΠΑ που θα στοχεύει αποκλειστικά στον εκσυγχρονισμό του χώρου της εστίασης και των μονάδων παραγωγής, προτείνοντας παράλληλα την προκήρυξη και Προγράμματος «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμισή τους.

Οι προτάσεις του κ. Νικολούτσου έτυχαν  ιδιαίτερης αποδοχής από την Επιμελητηριακή κοινότητα και ιδιαίτερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη, ο οποίος  ανακοίνωσε, πως σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης,  εξετάζουν,  σε συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Σκρέκα, ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αποκλειστικά για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις ύψους 450 εκ. Ευρώ. Επίσης, θα υπάρξει αντίστοιχο πρόγραμμα ύψους 450 εκ. ευρώ σε συνεργασία με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κ. Πιερρακάκη για ψηφιακές επενδύσεις στις ΜμΕ.

ΣχετικάΆρθρα

Δήμος Ήλιδας: Την Τετάρτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 2 Απριλίου στην Αμαλιάδα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για δωρεάν ελέγχους για COVID 19
ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Ήλιδας: Δωρεάν rapid test στην Αμαλιάδα την Τρίτη 31/05 και την Πέμπτη 2/06, στο ισόγειο του Δημαρχείου

27 Μαΐου 2022
Fuel Pass: Σενάρια για δεύτερο κύκλο το καλοκαίρι – Τι ισχύει με την τωρινή καταβολή
ΕΛΛΑΔΑ

Fuel Pass: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης τον Ιούλιο – Τι είπε ο Σταϊκούρας για το επίδομα

27 Μαΐου 2022
Ένωση δυνάμεων και παρεμβάσεων Δημάρχων Πύργου και Καλαμάτας με κοινό στόχο την ανάπτυξη – Ο Δυτικός οδικός άξονας στο επίκεντρο
ΤΟΠΙΚΑ

Μιχάλης Κατρίνης: “Απαιτούνται άμεσες και συντονισμένες ενέργειες για να επιλυθεί το ζήτημα της έλλειψης εργατών γης”

27 Μαΐου 2022
Επειός Ήλιδας: Στη μάχη για το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής η ομάδα Πόλο
ΤΟΠΙΚΑ

Επειός Ήλιδας: Στη μάχη για το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής η ομάδα Πόλο

27 Μαΐου 2022
  • Αρχική
  • Διαφημιστείτε
Στείλτε μας email: bramosad@yahoo.gr
Καλέστε μας στο : 6971814564
28ης Οκτωβρίου 50, Πύργος (μέσα στη στοά)

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In