Συναγερμός στην Κυπαρισσία για ύποπτο φάκελο σε κοσμηματοπωλείο
26/06/201911:08

Συναγερμός στην Κυπαρισσία για ύποπτο φάκελο σε κοσμηματοπωλείο – Newsbeast

[ad_1]

Ένας ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου στην Κυπαρισσία άνοιξε έναν ύποπτο φάκελο, ο οποίος περιείχε μια περίεργη σκόνη, ειδοποίησε τις τοπικές Αρχές, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην περιοχή.

Στο κατάστημα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», έφτασαν άνδρες της EMAK Πατρών και της Αστυνομίας, που απέκλεισαν την περιοχή και με τη σειρά τους ζήτησαν τη συνδρομή ειδικών της Ομάδας Αντιμετώπισης Ραδιοβιοχημικών Απειλών από την Αθήνα. Τελικά ο φάκελος απομακρύνθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης (25/06) .

Οι άνθρωποι του καταστήματος αναγκάστηκαν να παραμείνουν όλες αυτές τις ώρες μέσα σε αυτό και βγήκαν μόνο αφού απομακρύνθηκε ο φάκελος.

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε όταν ο ταχυδρόμος μοίρασε την αλληλογραφία. Ο συγκεκριμένος φάκελος, που δεν είχε όνομα αποστολέα και έγραφε τη διεύθυνση του κοσμηματοπωλείου και το όνομα του ιδιοκτήτη, είχε ημερομηνία αποστολής 24 Ιουνίου και γραμματόσημο εσωτερικού, χωρίς όμως να φαίνεται ευκρινώς η σφραγίδα του ταχυδρομείου απ’ όπου είχε σταλεί.

Αρχικά, ο φάκελος παραδόθηκε σε άλλη επιχείρηση, ένα πρατήριο υγρών καυσίμων. Ο αρχικός παραλήπτης, βλέποντας ότι η διεύθυνση δεν είναι η δική του και με δεδομένο ότι πολλές φορές γινόταν το συγκεκριμένο λάθος, έδωσε τον φάκελο στη γυναίκα του να τον πάει στο κοσμηματοπωλείο.

Κάπου εκεί, το μεσημέρι, άρχισε η περιπέτεια και η κινητοποίηση, καθώς όταν στο κοσμηματοπωλείο άνοιξαν το φάκελο, είδαν ότι μέσα υπήρχε δεύτερος φάκελος – και όταν άνοιξαν και αυτόν είδαν ότι περιείχε μια περίεργη σκόνη, γεγονός που τους ανησύχησε. Ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο και στη συνέχεια μετέβη η Πυροσβεστική. Σε συνεννόηση με το ΚΕΕΛΠΝΟ τηρήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες, με τους ιδιοκτήτες (πατέρας, μητέρα και γιος) να μένουν αναγκαστικά μέσα στο κατάστημα.

Ο χώρος αποκλείστηκε και αργά το απόγευμα στο σημείο έφτασαν άνδρες της ΕΜΑΚ, που με ειδικές στολές μπήκαν στο κατάστημα και απομάκρυναν τον φάκελο σφραγίζοντάς τον. Αυτός μεταφέρθηκε στα εργαστήρια στην Αθήνα, προκειμένου να αναλυθεί το περιεχόμενό του, ενώ οι ιδιοκτήτες, σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβαν, μπόρεσαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους με την οδηγία εφόσον παρουσιάσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα να μεταβούν αμέσως σε νοσοκομείο.

«Ήταν περίπου 2 παρά το μεσημέρι, όταν μια κυρία μάς έφερε ένα φάκελο που αντί να έρθει σε εμάς πήγε αλλού. Αποδέκτης ήμουν εγώ. Τον άνοιξα με ένα χαρτοκόπτη και μέσα περιείχε δεύτερο φάκελο. Από περιέργεια ανοίγω και τον δεύτερο φάκελο και βρίσκω μια σκόνη που είχε χρώμα σαν χαλκό, σαν σκουριά. Δεν θορυβήθηκα αλλά αναρωτήθηκα τι ήταν αυτό, και πρώτο μέλημά μας ήταν να πάρουμε την Αστυνομία τηλέφωνο. Η Αστυνομία μάς είπε να σφραγίσουμε το φάκελο και να μην τον ανοίξει κανείς, και από εκεί και πέρα η υπόθεση πήρε το δρόμο της», είπε αρχικά ο ιδιοκτήτης.

Και πρόσθεσε: «Τώρα το ποιος κακόβουλος ήταν αυτός και πού αποσκοπούσε με αυτό που έκανε, το γνωρίζει μόνο αυτός που το έκανε. Δεν υποψιάζομαι κανέναν, δεν γνωρίζω πώς έγινε, ούτε εχθρούς έχω και ούτε θα έχουμε. Ανησυχήσαμε στη συνέχεια γιατί δεν ξέραμε τι περιέχει, δεν έχω άλλη τέτοια εμπειρία. Οι ώρες μέσα στο μαγαζί πέρασαν βασανιστικά, όχι επειδή φοβηθήκαμε κάτι, αλλά επειδή ήμαστε εγκλωβισμένοι τόσες ώρες μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα