Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Λαγονήσι – Newsbeast
10/07/201915:34

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για τέσσερις φωτιές στη Φθιώτιδα – Newsbeast

[ad_1]

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι πυροσβέστες για να προλάβουν τα χειρότερα σε τέσσερις φωτιές που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε περιοχές της Φθιώτιδας, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Η μεγαλύτερη από τις τέσσερις πυρκαγιές είναι κοντά στη Δίβρη όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καίγονται καλαμιές, ξερά χόρτα και δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και ταυτόχρονα σηκώθηκαν και τα δυο αεροπλάνα (PZL) από το αεροδρόμιο της φθιωτικής πρωτεύουσας. Ο στόχος είναι να περιορίσουν τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί σε δασική έκταση με μεγάλα πουρνάρια και με τη βοήθεια του αέρα γίνει ανεξέλεγκτη.

Λίγα λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά, κοντά στη Μονή της Αγίας Άννας, στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού, σε δασική έκταση κοντά στο δημοτικό κυνοκομείο Λαμίας.

Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί, επίσης, στην περιοχή των μεταλλείων Δομοκού, κοντά στην Ομβριακή, όπου επίσης σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τέλος, φωτιά σημειώθηκε και στην περιοχή της Λυγαριάς, στα βόρεια της Λαμίας, όπου ευτυχώς δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού οι πυροσβέστες πρόλαβαν και την «έπιασαν» πριν αυτή πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα