06/10/202009:15

Συναγερμός στο «Αττικόν»: Ασθενής με κορωνοϊό «το έσκασε» από το νοσοκομείο

«Υπάρχει κίνδυνος, ο άνθρωπος αυτός μπορεί να κολλήσει πολλούς άλλους, αν δεν εντοπιστεί»

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Αττικόν», καθώς όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ασθενής θετικός στον κορωνοϊό από το Δρομοκαΐτειο, το «έσκασε» από το νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί για να γίνει η νοσηλεία του.

Με δεδομένο ότι ο ασθενής είχε εισαχθεί στο Δρομοκαΐτειο με εισαγγελική εντολή από το κέντρο της Αθήνας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, εκφράζει την ανησυχία του για το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Υπαρχει κίνδυνος, ο άνθρωπος αυτός μπορεί να κολλήσει πολλούς άλλους, αν δεν εντοπιστεί», αναφέρει στο protothema.gr.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δύο νοσηλευτες από το τμήμα του Δρομοκαιτειου που νοσηλεύονταν οι δυο θετικοί στον κορωνοϊό ψυχικά ασθενείς, έχουν εμφανίσει συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19. Το ίδιο και τρεις ασθενείς -εμφανισαν πυρετό. Όλα δείχνουν πως μια μικρή συρροή αναπτύχθηκε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο, που μοιάζει να εντοπίστηκε σχετικά νωρίς, ώστε να ανακοπεί η μετάδοση του ιού σε άλλους ασθενείς και εργαζόμενους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακο, τα τεστ καθυστερούν να γίνουν και τα αποτελέσματα θα βγούν τέλος της εβδομάδας, την στιγμή που δεν έχει μπει σε καραντίνα κανείς απο το προσωπικο, κατάσταση που όπως επισημαίνει, εγκυμονεί μεγάλο υγειονομικό κίνδυνο.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα