07/06/202116:38

Συνάντηση Δ. Αυγερινοπούλου και Κ. Αλεξανδρόπουλου με τον Αν. Υπ. Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσα, για την ενίσχυση των μέσων πολιτικής προστασίας της Ζαχάρως – Φιγαλείας και την ίδρυση μουσείου στη Ζαχάρω

Συνάντηση Δ. Αυγερινοπούλου και Κ. Αλεξανδρόπουλου με τον Αν. Υπ. Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσα, για την ενίσχυση των μέσων πολιτικής προστασίας της Ζαχάρως – Φιγαλείας και την ίδρυση μουσείου στη Ζαχάρω

 

Θετικές οι απαντήσεις από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, και στα δύο θέματα που έθεσαν υπόψιν του η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, και ο Δήμαρχος Ζαχάρως – Φιγαλείας, κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, στη συνάντησή τους στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ενίσχυση των μέσων πολιτικής προστασίας του Δ. Ζαχάρως

Επί τάπητος τέθηκαν τα ζητήματα πολιτικής προστασίας του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας και η χρηματοδότηση του προγράμματος του Δήμου, ύψους 300.000 ευρώ, για αντιπλημμυρικά έργα και εξοπλισμό με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Η Δρ. Αυγερινοπούλου επισήμανε ότι ο Δήμος Ζαχάρως – Φιγαλείας  είναι ευάλωτος στις φυσικές καταστροφές και την κλιματική αλλαγή και παρουσιάζει υψηλή ευαλωτότητα μετά τις πυρκαγιές του 2007 και προς τούτου πρέπει να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να θωρακίσουμε την περιοχή μας. Η πολιτική προστασία του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας είναι κυβερνητική προτεραιότητα και προτεραιότητα της ιδίας της κας Βουλευτού. Εντός των επόμενων εβδομάδων θα δοθούν και τα αντίστοιχα κονδύλια.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής για τον Κλιματικό Νόμο προ λίγων ημερών, αναφέρθηκε ειδικά στην Ηλεία και τη δύσκολη αποστολή επιθεώρησης των καμένων εκτάσεων από την καταστροφική πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Σημείωσε ότι το 2007 με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία ήταν η πρώτη φορά που η ελληνική κοινωνία συνειδητοποίησε ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι μία αφηρημένη έννοια, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε ακραία καιρικά φαινόμενα με καταστροφικές επιπτώσεις.

Κατασκευή μουσείου στη Ζαχάρω

Δεύτερο σημείο της συζήτησης ήταν η κατασκευή ιστορικού μουσείου στη Ζαχάρω και με ψηφιακή διάσταση που έχει υποβάλει ο Δήμος στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στον άξονα προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση» – Πρόσκληση ΑΤ08. Ο κ. Δήμαρχος και η κα Βουλευτής ζήτησαν την αρωγή του Υπουργού για την έγκριση του κονδυλίου του εν λόγω έργου με τίτλο: «ΖΑΧΑΡΩ: Δημιουργία μόνιμης πνευματικής έκθεσης του Δήμου Ζαχάρως, ανάπτυξη νέων «πράσινων» εφαρμογών με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση, αυτονομία και διασύνδεση της κοινωνίας των πολιτών με το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον τουρισμό».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα