29/12/202018:00

Συνάντηση δημάρχου Πύργου με γ.γ. της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη: Κοινός αγώνας δράσης η υλοποίηση του Δυτικού Άξονα -Τ. Αντωνακόπουλος: «Σκεφτόμαστε οικουμενικά και δρούμε τοπικά»

Συνάντηση δημάρχου Πύργου με τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ

 

Κοινός αγώνας δράσης η υλοποίηση του Δυτικού Άξονα

 

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος:

 «Σκεφτόμαστε οικουμενικά και δρούμε τοπικά»

 

Με κύριο θέμα συζήτησης, αυτό της υλοποίησης του έργου του Δυτικού Άξονα, συναντήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (29/12) ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα καθώς η κοινή διεκδίκηση της υλοποίησης ενός τόσο μεγάλου αναπτυξιακού έργου που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία όλης της Δυτικής Ελλάδας και της χώρας γενικότερα, χαράζει κοινές δράσεις. Εξάλλου είναι ήδη γνωστές οι τοποθετήσεις του κ. Αντωνακόπουλου για την υλοποίηση των ελληνικών τμημάτων του Δυτικού Άξονα ως το νότιο τμήμα της λεγόμενης Αδριατικής Οδού που ξεκινά από την Τεργέστη και δια μέσω της Κροατίας, του Μαυροβουνίου και της Αλβανίας καταλήγει στην Ελλάδα. Θέσεις που έχει θίξει με μεγάλη έμφαση προσφάτως και βρίσκει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. Υπενθυμίζεται ότι το βόρειο τμήμα του , είναι το Ιωάννινα-Κακαβιά που ολοκληρώνει την Ιόνια Οδό, και το νότιο τμήμα που έχει δύο υποτμήματα: το Πάτρα-Πύργος και το Πύργος-Τσακώνα-Καλό Νερό-Καλαμάτα.

Ως έναν άνθρωπο της αυτοδιοίκησης με  συνέπεια και συνέχεια στους αγώνες για τα μικρά και μεγάλα θέματα όχι μόνο του Δήμου του αλλά και της χώρας ολόκληρης, χαρακτήρισε ο κ. Αντωνακόπουλος τον κ. Καφαντάρη, τονίζοντας ότι είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της προσπάθειας υλοποίησης ενός οραματικού αλλά όχι μακρινού έργου χρονικά, του Δυτικού Άξονα. « Ένα έργο που έχει έρθει η ώρα του να υλοποιηθεί  πάντα μέσα από Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις γιατί διασχίζει πολλές περιοχές» σημειώνει ο δήμαρχος Πύργου. «Εμείς σκεφτόμαστε οικουμενικά και δρούμε τοπικά. Έχουμε ξεκινήσει τους αγώνες και την διεκδίκηση εδώ και καιρό στον Πύργο. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώσαμε τη μεγάλη συγκέντρωση στη Βουπρασία όπου όλοι οι δήμαρχοι της Ηλείας  και από την Καλαμάτα μέχρι την Πάτρα και τα Ιόνια Νησιά αλλά και δυνάμεις της Πελοποννήσου ήταν εκεί με πολλά μηνύματα να ολοκληρωθεί ο δρόμος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα-Καλαμάτα. Γιατί μόνο αν ολοκληρωθεί ο δρόμος θα έχει αξία η σύνδεση των δύο άκρων της Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΔΕ έχει πάρει πρόσφατα απόφαση που στηρίζει τη υλοποίηση αυτού του έργου το οποίο αλλάζει τη φυσιογνωμία μεταφορών στη χώρα και την Ευρώπη. Ο κ. Καφαντάρης ως Πελοποννήσιος είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, όπως κάνουμε και εμείς. Πρέπει λοιπόν να αθροίσουμε αυτές τις επί μέρους προσπάθειες σε μια μεγάλη συλλογική και δυναμική προσπάθεια. Διότι υπάρχει ο Ανατολικός Άξονας αλλά υπάρχει και η Δυτική Ελλάδα που έχει τις δυνατότητές της και είναι ανεκμετάλλευτες».

Επιπλέον ο κ. Αντωνακόπουλος υπογράμμισε τη αναγκαιότητα μιας μεγάλης συνάντησης όλων των αυτοδιοικητικών παραγόντων το επόμενο διάστημα για κοινή στρατηγική διεκδικήσεων «Στη λογική αυτή της αλληλέγγυας στάσης όλων των αυτοδιοικητικών υπάρχει χώρος και χρόνος να βρεθούμε όλοι μαζί είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης αν το επιτρέψουν οι συνθήκες για να διεκδικήσουμε τη γρήγορη δημοπράτηση των κομματιών Κακαβιά-Γιάννενα και από την Πάτρα μέχρι το νότιο τμήμα. Είμαστε αισιόδοξοι για τον δρόμο  Πάτρα-Πύργος ότι θα γίνει. Είμαστε αγωνιστές για το καλύτερο και νομίζω ότι η δημοκρατική νομιμότητα στη χώρα δεν αφήνει περιθώρια υπονόμευσης του ενός από του άλλου».

Ο κ. Καφαντάρης, ο οποίος νωρίτερα είχε συναντήσεις και με άλλους δημάρχους της Ηλείας τόνισε ότι οι αγώνες των διεκδικήσεων θα συνεχίσουν με αμείωτο ζήλο.  «Στο πλαίσιο της προσπάθειας του μεγάλου οραματικού σχεδίου της Αδριατικής οδού είμαστε εδώ στο ιστορικό δημαρχείο του Πύργου όπου μαζί με τον δήμαρχο Πύργου, και άλλους δημάρχους, και την ΚΕΔΕ προχωράμε μπροστά για να πείσουμε για το αυτονόητο: ότι οι δρόμοι είναι ανάπτυξη. Ζητάμε να βγει μπροστά η περιοχή μας, η πολιτεία να μας ακούσει και να υλοποιήσει γρήγορα τα κομμάτια που λείπουν (Γιάννενα-Κακαβιά και Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα-Καλαμάτα)  για να είναι ολοκληρωμένα έργα ανάπτυξης και προοπτικής. Η ιστορία και ο τόπος δεν περιμένουν άλλο. Είμαστε μαζί, όλη η αυτοδιοίκηση και επιμένουμε για το δίκαιο αίτημά μας. Εύχομαι να πετύχει αυτή τη προσπάθεια γιατί η αυτοδιοίκηση και ξέρει και μπορεί».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα