06/05/202114:43

Συνάντηση δημάρχου Πύργου με τον συγγραφέα του βιβλίου «Ο μυθικός Ωνάσης»- Σε περίοπτη θέση το Κατάκολο με τη θαλαμηγό Christina O

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Συνάντηση δημάρχου Πύργου με τον συγγραφέα του βιβλίου «Ο μυθικός Ωνάσης»

Σε περίοπτη θέση το Κατάκολο με τη θαλαμηγό Christina O

 

Μια συλλεκτική έκδοση για τη ζωή και το έργου του Αριστοτέλη Ωνάση πρόσφερε ο συγγραφέας του βιβλίου «Ο Μυθικός Ωνάσης», Χρήστος Χαλκιάς στον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο. Αφορμή αυτού του δώρου στάθηκε ένα μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα που φιλοξενείται στις σελίδες του βιβλίου και αφορούν στην παραμονή της θαλαμηγού Christina O  στο Κατάκολο καθώς και τις εκδηλώσεις όπως και τις επισκέψεις που έλαβαν χώρα.

Μπορεί να είναι εικόνα σώμα νερού και κείμενο

Με μεγάλη χαρά ο κ. Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του τον σκηνοθέτη και συγγραφέα του βιβλίου «Ο Μυθικός Ωνάσης». Μια πολυτελή έκδοση, που ήδη τα πρώτα του πιλοτικά αντίτυπα έχουν διανεμηθεί στον Δήμο Λευκάδας, καθώς εκεί βρίσκεται και ο Σκορπιός,  ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα το βιβλίο θα διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Αν και ο Αριστοτέλης Ωνάσης δεν είχε καμία σύνδεση με την Ηλεία, ωστόσο δύο σημαντικά γεγονότα οδήγησαν τον συγγραφέα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Ο κ. Χαλκιάς, Λευκαδίτης στην καταγωγή, επισκέπτεται συχνά την περιοχή μας καθώς η σύζυγός του κατάγεται από το Στρούσι. Επιπλέον στο βιβλίο υπάρχει μεγάλη αναφορά με πολλά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη θρυλική θαλαμηγό Christina O , την παραμονή της στο Κατάκολο, τα Θεοφάνεια που τελέστηκαν χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό , η επίσκεψη του σημερινού ιδιοκτήτη της θαλαμηγού Ivor Fitzpatrick κ.α.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι

Ο κ. Χαλκιάς ξεκίνησε τη συλλογή όλων των πληροφοριών και του φωτογραφικού υλικού εδώ και πολλά χρόνια. Αφορμή στάθηκε η γνωριμία του και αργότερα η στενή φιλική του σχέση με τον Τζόζεφ Μπόλκερ, τον πρώτο σύζυγο της αείμνηστης Χριστίνας Ωνάση.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Οι δυο τους γνωριστήκανε όταν ο κ. Χαλκιάς σπούδαζε στο  Columbia των ΗΠΑ κινηματογραφικές σπουδές. Λίγο πριν το θάνατό του, ο Μπόλκερ, αναπολώντας διαρκώς το παρελθόν, ώθησε τον συγγραφέα να κάνει ενδελεχή έρευνα για τη ζωή και το έργο του Αριστοτέλη Ωνάση, δίνοντάς του παράλληλα ο ίδιος ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό για να το χρησιμοποιήσει.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα